kfiatek Posted August 26, 2016 Report Share Posted August 26, 2016 Witam Czy korzystał ktoś, albo widział jak działa maska neoprenowa taka jak ta: http://www.taiwangun.com/helmy-maski/neoprenowa-maska-black-8fields?from=listing&campaign-id=23 Niestety mam dość duży nos i maska stalkera odpada, a jednak zęby trzeci raz nie rosną :) Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted August 26, 2016 Report Share Posted August 26, 2016 Stalkera się dogina do własnej twarzy. Maska neoprenowa znacząco ci zwiększy parowanie okularów. Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted August 26, 2016 Report Share Posted August 26, 2016 Praktycznie identycznej maski neoprenowej używałem na nartach i rowerze przy niesprzyjającej pogodzie. Tam się sprawdza, ale nigdzie indziej. Zębów nie ochroni - neopren jest cienki i miękki. Kup/przymierz większego stalkera i podoginaj go odpowiednio. Musi działać. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted August 27, 2016 Report Share Posted August 27, 2016 (edited) Mam z dziewczyną bardzo podobne.(Ja taką samą tylko w kamuflażu, ona bez wstawek wokół krawędzi). Chroni wyśmienicie, wygodniejsze niż stalker. Dostałem już multum razy w twarz. Używamy tego w CQB i nie ma z tym problemu. Co do noszenia ja noszę poprostu nos na ustach i jest wyśmienicie :icon_smile:. Dostawałem kilka razy w "zęby". Maska zdążyła wyhamować kulkę. W policzki czuć tylko ból i tyle. Po kilkunastu minutach noszenia zapominasz o niej. Co do parowania. Mam okulary korekcyjne i na to nakładam gogle (ESS NVG) i nic :icon_biggrin:. Nic nie paruje :icon_smile:. Bez maski za to więcej paruje :icon_wink:. Polecam tylko wyprać maski raz na jakiś czas. Edited August 27, 2016 by Puloman Quote Link to post Share on other sites
kfiatek Posted August 27, 2016 Author Report Share Posted August 27, 2016 (edited) Dziękuje za opinię. Tak jak mówiłem, stalkerka odpada, mam 3szt, dwie na twarz, a ostatnia na twarz i uszy. Doginałem różnymi sposobami i pod różnymi kątami. Nos cały czas za duży :) Dlatego chyba jedynym sposobem jest coś w stylu tej maski neoprenowej... Parowanie gogli to najmniejszy problem, moje gogle nie parują;) Edited August 27, 2016 by kfiatek Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts