MrRobot Posted September 9, 2016 Report Share Posted September 9, 2016 Witam, tak jak w temacie, mam problem z repliką od Boyi HK416 (kupiona u taiwana) Pierwsza komora hop-up która była z plastiku, pękła na pół, poszła do serwisu taiwana, z prośbą o wymiany na jakąś lepszą, strzał padł na komorę od guardera razem z czarną gumką guardera. A problem jest taki, iż jak strzelam to sytuacje są takie: 1 na 5-7 kulek spada w dół, tak jakby rzucono kulką (jakieś 10m) Lub serię gdzie kulki lecą normalnie a potem seria gdzie wszystkie kulki w dół ( i to już jest irytujące) Nie chcę znowu płacić za wysyłkę za wysłanie tej repliki na serwis gdzie raczej tego nie naprawią, dlatego proszę was o pomoc. Jakieś pomysły? Dodam że jestem strasznie zielony w tych tematach, i dopiero zaczynam zabawę z ASG. Quote Link to post Share on other sites
Mastrojani Posted September 13, 2016 Report Share Posted September 13, 2016 Dodam że jestem strasznie zielony w tych tematach, i dopiero zaczynam zabawę z ASG. Dlatego będzie lepiej, jak odeślesz im ją z powrotem. Przyczyną jest zapewne dystanser bądź sama gumka hop up. Trzeba to rozłożyć oraz dokładnie przyjrzeć się problemowi. To nie jest zadanie dla nowicjusza (trzeba rozebrać replikę itp). Serdecznie pozdrawiam :). Quote Link to post Share on other sites
V4RCH1AK Posted September 13, 2016 Report Share Posted September 13, 2016 Najprawdopodobniej problem powoduje gumka hop-up. Jakich kulek używasz? Quote Link to post Share on other sites
Kompas_BP Posted September 15, 2016 Report Share Posted September 15, 2016 Moim zdaniem jest to problem dystansera. Najlepiej odeślij na serwis bo jak sam zaczniesz rozbierać możesz ją bardziej uszkodzić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts