GeDox Posted September 14, 2016 Report Share Posted September 14, 2016 (edited) Witam, posiadam okulary korekcyjne, wymiary: szerokość całkowita: ~14.5 cm długość całkowita: ~15cm długość szkła: 5.5cm góra, 4.5cm dół wysokość szkła: 3cm nos: 2cm Jestem nowy, dlatego prosiłbym Was o dobranie mi ochrony na oczy. Zmiana okularów na soczewki niezbyt mnie interesuje, zbyt dużo w nie zainwestowałem :icon_wink: Edited September 15, 2016 by Yahalom Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 15, 2016 Report Share Posted September 15, 2016 Nie mam teraz czasu mierzyć, ale Bolle Defender to na prawdę potężne gogle. Myślę, że zmieszczą (jutro jak wrócę z roboty będę mógł zmierzyć). Minusem jest to, że parują i dodatkowo są duże - bez hełmu wygląda się w nich co najmniej śmiesznie. Quote Link to post Share on other sites
marcin_d Posted September 15, 2016 Report Share Posted September 15, 2016 Tzw. rekin-młot :) Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted September 15, 2016 Report Share Posted September 15, 2016 (edited) A myślałeś o okularach/goglach z wkładką na szkła korekcyjne? Ja od jakiegoś czasu używam takiego rozwiązania, i sprawdza się rewelacyjnie - nie tylko w airsofcie zresztą. Edited September 15, 2016 by Merrowing Quote Link to post Share on other sites
GeDox Posted September 15, 2016 Author Report Share Posted September 15, 2016 A myślałeś o okularach/goglach z wkładką na szkła korekcyjne? Ja od jakiegoś czasu używam takiego rozwiązania, i sprawdza się rewelacyjnie - nie tylko w airsofcie zresztą. Szkła się rysują? Nie mam teraz czasu mierzyć, ale Bolle Defender to na prawdę potężne gogle. Myślę, że zmieszczą (jutro jak wrócę z roboty będę mógł zmierzyć). Minusem jest to, że parują i dodatkowo są duże - bez hełmu wygląda się w nich co najmniej śmiesznie. Pomyślę nad tym rozwiązaniem :) Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted September 15, 2016 Report Share Posted September 15, 2016 (edited) Ja bym jednak mimo wszystko polecal sprobowac soczewek jednodniowych. Niebo a ziemia w porownaniu do okularow, a fakt ze duzo zainwestowales to dla mnie powod dla ktorego lepiej jest ich NIE zakladac na strzelanki, bo moze im sie cos stac :icon_biggrin: Te jedniodniowe soczewki, ktore ubieram tylko na ersoft sprawiaja, ze nawet jak gra jest slaba, to i tak dobrze sie bawie bo wszystko widze wyraznie jakbym nie mial wady wzroku :D No i z nieduza czestotliwoscia gier, miesieczne opakowanie starcza mi na rok :D (Brak polskich liter, mea culpa) Edited September 15, 2016 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts