Kompas_BP Posted September 15, 2016 Report Share Posted September 15, 2016 Witam Pierwszy raz rozbieram SWD AEG od A&K i nie mogą wyciągnąć GB. Obejrzałem replikę z każdej strony i nie wiem czy trzeba jeszcze wykręcić jakąś śrubę ? czy coś ? Z góry dzięki za pomoc. Zdjęcie do jakiego etapu doszedłem https://zapodaj.net/37ed04b5329b7.jpg.html Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted September 15, 2016 Report Share Posted September 15, 2016 (edited) Kciukiem dosuwasz GB lekko do tyłu i wyciagasz go do góry od strony dyszy. http://i.imgur.com/oyrE0qZ.jpg Selektora i dźwigni pokrywy zamkowej nie trzeba odkręcać. Edited September 15, 2016 by Sedoro Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 15, 2016 Report Share Posted September 15, 2016 Pomaga lekkie odgięcie kolby od budy, wtedy gearbox wyjeżdża praktycznie sam. Quote Link to post Share on other sites
Kompas_BP Posted September 16, 2016 Author Report Share Posted September 16, 2016 Super dzięki chłopaki za pomoc :D Quote Link to post Share on other sites
Kompas_BP Posted September 16, 2016 Author Report Share Posted September 16, 2016 Napotkałem jeszcze jeden problem. Mianowicie po złożeniu spust nie odbija Występuje to tylko gd jest podłączona bateria. "na sucho" się nie zacina. Macie jakieś pomysły jak to naprawić ? Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted September 16, 2016 Report Share Posted September 16, 2016 Może to być brak sprężynki, albo nie nasmarowałeś "przeniesienia spustu", smar jakiś niegęsty miedzy nią a GB. http://i.imgur.com/2RNcbxS.jpg Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 17, 2016 Report Share Posted September 17, 2016 No i tego co pa pamiętam, nie można tam za mocno dokręcać tych śrubek, bo właśnie wszystko staje podczas pacy. To taka śmieszna konstrukcja. Btw, wy też macie śrubę silnikową w jakimś budaprenie? U mnie zaklejona jakimś gilem i nie da się regulować silnika, po podkładkowaniu trochę jęczy, bo wypadało go kapkę cofnąć, a tu zonk! :teeth: Czekam, aż się sam leciutko podpiłuje :teeth: :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Kompas_BP Posted September 17, 2016 Author Report Share Posted September 17, 2016 Sprężynka jest, przeniesienie spustu też nasmarowałem ale niestety nie pomogło :/ Też mam czymś uwaloną tą śrubę do regulacji silnika Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted September 17, 2016 Report Share Posted September 17, 2016 Ja wywaliłem tą śrubę od regulacji, wystarczy podgrzać i wykręcić. Po jej wykręceniu pasuje bez problemu silnik.krótki. Co do odbijania spustu sprawdź czy masz dobrze założoną sprężynkę w kostce stykowej. Quote Link to post Share on other sites
Kompas_BP Posted September 17, 2016 Author Report Share Posted September 17, 2016 Rozłożyłem GB i złożyłem jeszcze raz. Problem znikł. Dzięki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts