virus191 Posted October 23, 2016 Report Share Posted October 23, 2016 Cześć, jakimś cudem zgubiłem osłonę światłowodu w ACOGu. Nigdzie nie idzie tego dokupić. Czy ktoś stosował jakieś swoje rozwiązanie? Quote Link to post Share on other sites
Bardosos Posted October 29, 2016 Report Share Posted October 29, 2016 Zaklej to taśmą, też będzie banglać. :) Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted October 29, 2016 Report Share Posted October 29, 2016 Bez trollingu proszę. Quote Link to post Share on other sites
mk8539020 Posted October 29, 2016 Report Share Posted October 29, 2016 Klej na gorąco lub wydrukować[3d] zamiennik i na jego podstawie zrobić odlew z żywicy przeźroczystej. Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted October 30, 2016 Report Share Posted October 30, 2016 Ja takie rzeczy zalewałem uszczelniaczem silikonowym z tubki. Jest na tyle klejący, że z powodzeniem przybierze odpowiedni kształt podobny do oryginalnej osłony. Musisz tylko zrobić odpowiednią formę z jakiejś tekturki i po sprawie. Resztkę nadlewek zeskrobać. Powinno się trzymać w miarę dobrze, w ostateczności naklejenie paska czy dwóch czarnej izolki utrzyma wszystko na miejscu a wyglądu to szczególnie nie popsuje. Prowizorka w armii jak najbardziej również występuje i nikt temu nie zaprzecza :maniak_OK: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts