Kriss88 Posted November 8, 2016 Report Share Posted November 8, 2016 Otóż, niedawno zanabyłem kałacha, chińczyk, i wszystko było ok. Teraz na auto wali burstem 2/3 strzałowym, na singlu działa świetnie. Blokada też. Co może być nie tak? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 8, 2016 Report Share Posted November 8, 2016 Sprawdź zazębienie przełoźenia selektora. Ponadto sprawdź stan płytki selektora, przerywacza oraz kostki stykowej. Quote Link to post Share on other sites
Kriss88 Posted November 8, 2016 Author Report Share Posted November 8, 2016 Selektor odpowiednio ułożony, zazębia się. Przerywacz, nie wiem jak określić jego stan? Skad wiadomo że jest zużyty/niesprawny? Sama płytka jest cała, przesuwa się płynnie. Uszkodzeń nie widzę. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 8, 2016 Report Share Posted November 8, 2016 (edited) Sprawdź, czy nie jest pęknięty. Czy jest sprężyna przy płytce selektora. Przy ustawieniu auto przerywacz powinien być do góry noskiem. Ponadto sprawdź wózek kostki stykowej, czy nie jest wytarty bodaj z lewej strony. Tam jest taki trapez, czy tam trójkąt. Ponadto może spust zeskakiwać z tego wózeczka, co rozłącza styki. Edited November 8, 2016 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Kriss88 Posted November 8, 2016 Author Report Share Posted November 8, 2016 Z wyżej wymienionych jedynie kostka stykowa jest wytarta w jednym miejscu, a reszta nie pasuje. Jest też tak że jeśli docisnę płytkę selektora do oporu do lewej to wtedy działa full auto.Tylko że normalnie przy ustawieniu na zębatkach selektora ta płytka dochodzi z 1 cm przed tym maksymalnym punktem, dalej już nie ma opcji bo blokuje selektor. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted November 9, 2016 Report Share Posted November 9, 2016 Masz płytkę selektora z blaszką, czy bez? Pełni ona funkcję dodatkowego zabezpieczenia. Sprawdź czy prawidłowo się styka z kontaktami na kostce stykowej. Miałem dziś takiego kwiatka, że semi brakowało. Odgiąłem blaszki kostki stykowej i replika bangla znów jak szalona. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts