młody481 Posted November 10, 2016 Report Share Posted November 10, 2016 Witam wszystkich serdecznie, Mam nietypowy problem z gearbox'em ,mianowicie nie ma siły wypchnąć kulkę z komory HU. Wcześniej miałem awarie tz. pękła głowica tłoka Bore-up. Karabin był już w częściach, gotowy do sprzedaży, jednak miałem jeszcze zapasowe części od poprzedniego właściciela. Postanowiłem więc że złoże go i jeszcze trochę pochodzi. Wszystko działa sprawnie i bez zastrzeżeń, lecz przy wystrzale i pełnym magazynku kulka nie wylatuje... Proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 10, 2016 Report Share Posted November 10, 2016 (edited) Włóż kulkę od przodu do lufy... to raczej nie możliwe,by nie miał siły jej wypchnąć. Może dysza źle pracuje i kulka nie trafia do komory za dyszę. Możesz też włożyć kulki do komory i chwyć replikę do góry nogami i oddaj strzał. Jeśli kulka poleci to sprawdziłbym czy winne nie są np. Magi. Edited November 10, 2016 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
młody481 Posted November 10, 2016 Author Report Share Posted November 10, 2016 Włożyłem po jednej kulce do lufy od przodu i wyleciały, tyle że ledwo co leciały. Przeleciały może 3m. Wszystkie magazynki mam sprawne. Gumka hop-up nastawiona na minimum. Co jeszcze może być przyczyną tego? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 10, 2016 Report Share Posted November 10, 2016 (edited) No to już "trochę" więcej opcji masz. - jaki masz zestaw cylindra? Nie mieszasz np. stock części z cylinderem bore-up? - sprawdziłeś jak się to uszczelnia przed włożeniem do repliki? - robiłeś test papierka? - czy w ogole kulki trafiają do komory (tj. czy dysza sama je "pobiera"?). Edited November 10, 2016 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
młody481 Posted November 11, 2016 Author Report Share Posted November 11, 2016 1.Cylinder, głowica cylindra, dysza, głowica tłoka, uszczelka głowicy tłoka - wszystko dopasowane stockowe i działa 2.I tu właśnie nie jestem pewien. Mimo, że uszczelka głowicy tłoka jest dopasowana to mam takie wrażenie że to co ja tam włożyłem powinno dać większą moc. Sprężyna to M120. 3.Tego nie wiem. Wydawało mi się, że skoro dysza porusza się to działa i już. I jeszcze wyjąłem gearbox i na dysze położyłem kulkę i jakoś poleciała. Co prawda marnie, można by powiedzieć że prawie spadła niż poleciała. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 11, 2016 Report Share Posted November 11, 2016 (edited) Nie zawsze dysza będzie działać z każdą komorą. Włóż kulki do komory w tą rurkę co pobiera je z maga, replikę trzymaj do góry nogami i strzel. Jak kula nie poleci to zwykle winna jest dysza. No i sprawdź tą szczelność . No i nie wykluczone, że replice dolega kilka rzeczy. Edited November 11, 2016 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
młody481 Posted November 11, 2016 Author Report Share Posted November 11, 2016 OK. Spróbuję. Dzięki za pomoc i dobre chęci. Quote Link to post Share on other sites
młody481 Posted November 11, 2016 Author Report Share Posted November 11, 2016 Po przetestowaniu wygląda na to, że to wina komory lub ewentualnie dyszy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts