Hornblower Posted November 20, 2016 Report Share Posted November 20, 2016 Witam, Mam dziwny problem z baterią: Nuprol 1450mAh, 7.4v, 30C (mam dwie takie). - różnica to jedna jest w całości, druga rozdzielona na 2 listki. Baterie ładowane są ładowarką Redox Beta - zawsze na balance, potem na storage jak dłużej nie są używane. Po ostatnim naładowaniu baterii, którą mniej używam (zapasowa, jak 1 padnie na strzelance) i po podłączeniu jej do repliki nie działała (nie słychać nic z silnika), w replice mam mosfet gate NanoSSR, jak podłączam tę drugą baterię to replika działa normalnie. O dziwo bateria była sprawdzona u znajomego w replice bez mosfetu i tam wszystko działało bez problemu. Obie cele sprawdzone multimetrem i wygląda, że wszystko jest ok z bateria. (rozładowywana i ładowana bez problemów) Kable w replice ani przy baterii nie wyglądają na uszkodzone. Bateria wcześniej działała, teraz się jej coś odwidziało? Przez ostatni miesiąc nie była używana jedynie (storage był zrobiony) leżała w szafie. Ma ktoś pomysł co się mogło z nią stać? W replice z mosfetem nie działa, w replice bez mosfetu działa. Padła podczas leżenia? Może coś z mosfetem się dzieje? Ale jak wspomniałem, na drugiej identycznej baterii jest wszystko ok. Styki są Deans jakby to mogło w czymś pomóc;) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted June 21, 2017 Report Share Posted June 21, 2017 Mam taki sam problem, napięcie bateria daje takie jak powinno, przez mosfet - zero reakcji, po wyjęciu mosfeta działa normalnie. Ma ktoś jakiś pomysł? Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted June 22, 2017 Report Share Posted June 22, 2017 Może coś nie styka? Quote Link to post Share on other sites
Endranii Posted June 22, 2017 Report Share Posted June 22, 2017 Miałem podobny problem z batką która również nie chciała chodzić za pierwszym razem z mosfetem tyle że w moim przypadku pomagało podpięcie innej bateri przestrzelenie repliki i ponowne podpięcie feralnego ogniwa. I tak za każdym razem do momentu w którym nie wyczyściłem styków.... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts