matthew_silesia Posted December 20, 2016 Report Share Posted December 20, 2016 Witam. Mam problem z selektorem ognia w moim kałaszku. Chodzi mi o to, że selektor ognia działa bardzo dziwnie. Bardzo dobrze działa tryb safe czy też auto, lecz problem pojawia się gdy chcę strzelać na semi.. Po przestawieniu trybu ognia na pojedyńczy replika wariuje.. raz wypluwa trzy kulki w serii, a raz jedną, tak jakby selektor przesuwał sie na moment na tryb auto. Czasem udaje się strzelić kilka razy pojedyńczo, ale jednak muszę bardzo szybko naciskać spust żeby czasem nie załapał się ciągły.Czasami też jest tak że pojedynczy przez jakiś czas sobie jest, lecz gdy bardzo powoli naciskam na spust, replika znów załapuje ognia ciągłego, nacisnę szybciej i wypluwa jedną kulke tak jak trzeba... Dodam że slelektor nie jest wogole poluzowany, a krzywki są ustawione jak należy. Kompletnie nie mam pojęcia co o tym myśleć, może jakieś styki? Quote Link to post Share on other sites
matthew_silesia Posted December 21, 2016 Author Report Share Posted December 21, 2016 nikt nic? Quote Link to post Share on other sites
sulferno Posted December 21, 2016 Report Share Posted December 21, 2016 Na pierwszy ogień idzie elektryka, na drugi wadliwy selektor. Próbowałeś włączyć to w sposób safe-auto-semi-safe-semi? Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
matthew_silesia Posted December 21, 2016 Author Report Share Posted December 21, 2016 Próbowalem dużo opcji z selektorem, ale jednak nic to nie daje i wciaz przy powolnym pociąganiem za spust strzela ciągłym. Jezeli byłaby to elektryka to jaka część dokładnie? Quote Link to post Share on other sites
sensu Posted December 22, 2016 Report Share Posted December 22, 2016 Miałem kiedyś podobny problem i mi pomogła zmiana wygięcia blaszek w kostce stykowej. http://forum.wmasg.pl/topic/157103-semi-strzela-w-auto-przy-lekkim-spuscie-v3/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts