Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Na święta dostałem nową replikę, ponoć legendarnej cymki. Ładowałem baterię (ponad 6h), następnego dnia wyszedłem przed dom postrzelać do styropianu i wszystko grało do pewnego momentu. W którymś momencie zwróciłem uwagę że replika oddaje inny dźwięk podczas strzału a kulki nie lecą. Po rozeznaniu sprawy okazało się, że na trybie auto replika wypuszcza za każdym razem tylko 2 kulki a następnie pojawia się opisany wyżej problem. Po zdjęciu magazynka po chwili strzelania wylatuje pale kulek i jednocześnie dźwięk przy strzale zmienia się w ten prawidłowy. Za każdym razem jest tak samo. Wkładam magazynek, wylatują 2 kulki i zacięcie któremu towarzyszy dziwny dźwięk, wyjmuje magazynek, strzelam powietrzem i z nagła wylatuje pare kulek i dźwięk się zmienia.

Czy znajdzie się jakaś dobra dusz która mogła by mi powiedzieć co jest nie tak? :)

Posted

Uważaj żeby nie przeładować. Najlepiej robić pełne cykle tj. Rozładowanie i naładowanie. Nie napisałeś bardzo istotnej rzeczy, mianowicie na jakich kulkach strzelasz - z tego co piszesz to wyczuwam że się zwyczajnie zacinają ;)

Posted

Uważaj z czasem ładowania baterii (użyj ASGCalc żeby obliczyć dobry czas). Spróbuj docisnąć magazynek do repliki, daj znać czy pomogło.

dociśnięcie nie pomaga, dodam jeszcze, że podobnie jest na ogniu pojedynczym. Ok 3 kulek zostaje w lufie
  • 2 weeks later...
Posted

Kupiłem kulki guarder. Z początku strzelało ale po jakiś 30 kulkach zacięło się i kaplica. W najbliższym czasie zadzwonię do gunfire'a i mam nadzieje, ze nie bedzie problemu z zwrotem