Kukulka04 Posted December 26, 2016 Report Share Posted December 26, 2016 Witam. Na święta dostałem nową replikę, ponoć legendarnej cymki. Ładowałem baterię (ponad 6h), następnego dnia wyszedłem przed dom postrzelać do styropianu i wszystko grało do pewnego momentu. W którymś momencie zwróciłem uwagę że replika oddaje inny dźwięk podczas strzału a kulki nie lecą. Po rozeznaniu sprawy okazało się, że na trybie auto replika wypuszcza za każdym razem tylko 2 kulki a następnie pojawia się opisany wyżej problem. Po zdjęciu magazynka po chwili strzelania wylatuje pale kulek i jednocześnie dźwięk przy strzale zmienia się w ten prawidłowy. Za każdym razem jest tak samo. Wkładam magazynek, wylatują 2 kulki i zacięcie któremu towarzyszy dziwny dźwięk, wyjmuje magazynek, strzelam powietrzem i z nagła wylatuje pare kulek i dźwięk się zmienia. Czy znajdzie się jakaś dobra dusz która mogła by mi powiedzieć co jest nie tak? :) Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted December 26, 2016 Report Share Posted December 26, 2016 Uważaj z czasem ładowania baterii (użyj ASGCalc żeby obliczyć dobry czas). Spróbuj docisnąć magazynek do repliki, daj znać czy pomogło. Quote Link to post Share on other sites
Kukulka04 Posted December 26, 2016 Author Report Share Posted December 26, 2016 W tym momencie ładuję baterię, dam znać jak tylko skończy się ładować Quote Link to post Share on other sites
marvol Posted December 26, 2016 Report Share Posted December 26, 2016 Uważaj żeby nie przeładować. Najlepiej robić pełne cykle tj. Rozładowanie i naładowanie. Nie napisałeś bardzo istotnej rzeczy, mianowicie na jakich kulkach strzelasz - z tego co piszesz to wyczuwam że się zwyczajnie zacinają ;) Quote Link to post Share on other sites
Kukulka04 Posted December 27, 2016 Author Report Share Posted December 27, 2016 Kulki Gold fire, 6mm, 20g (wiem, za lekkie, następne już kupie 23g) Quote Link to post Share on other sites
Kukulka04 Posted December 27, 2016 Author Report Share Posted December 27, 2016 Uważaj z czasem ładowania baterii (użyj ASGCalc żeby obliczyć dobry czas). Spróbuj docisnąć magazynek do repliki, daj znać czy pomogło. dociśnięcie nie pomaga, dodam jeszcze, że podobnie jest na ogniu pojedynczym. Ok 3 kulek zostaje w lufie Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted December 27, 2016 Report Share Posted December 27, 2016 20g to pewnie replika nie ma siły wypchnąć z lufy (domyślam się, że chodziło o 0,2g). No to pewnie łapiesz zacinki - kup lepsze kulki. Quote Link to post Share on other sites
marvol Posted December 27, 2016 Report Share Posted December 27, 2016 Lepsze znaczy markowe, najlepiej g&g albo guarder. 0,25g. Daj znać czy tak się dzieje na nowych kulkach. Na jakości amunicji nie warto oszczędzać. Quote Link to post Share on other sites
Kompas_BP Posted December 28, 2016 Report Share Posted December 28, 2016 Kup lepsze kulki i proponuję wymienić gumkę hu na jakąś sylikonową. Quote Link to post Share on other sites
Kukulka04 Posted January 5, 2017 Author Report Share Posted January 5, 2017 Kupiłem kulki guarder. Z początku strzelało ale po jakiś 30 kulkach zacięło się i kaplica. W najbliższym czasie zadzwonię do gunfire'a i mam nadzieje, ze nie bedzie problemu z zwrotem Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts