groszekoki Posted December 28, 2016 Report Share Posted December 28, 2016 Tak jak w temacie. Orientujecie się jaką będzie można włożyć maksymalną lufę wewnętrzną do suczki po zamontowaniu PBS-01? A drugie pytanie, czy gdzieś ktoś widział może jakąś ciekawą lufę w promocji którą można by włożyć do szturmówki i nie będzie kosztować 500 zł? ;) Link to post Share on other sites
Lejtienant Posted December 28, 2016 Report Share Posted December 28, 2016 Aksu ma lufę 290mm, PBS-1 ma jakieś 200mm, dodając te wartości masz całkiem duży wybór luf różnych długości.Musiałbyś tylko zmierzyć w którym miejscu kończy się lufa i odjąć długość tłumika którą nakręcasz i tak otrzymasz to jaka maksymalna Ci tam wejdzie [pewnie coś pod 470mm]. Z ciekawych bardziej budżetowych luf do szturmówki całkiem spoko są "stellbulle" czyli stalowe Madbulle,a i jeszcze są preclufy mountebank customs, które cenowo są podobne do Madbulla, a użytkownicy chwalą. Powinieneś się w 2 stówkach z przesyłką zamknąć, chociaż planując tak długą lufę można by się pokusić nawet o coś droższego[albo bardziej precyzyjnego], nawet promyka czy inny km head[tutaj promocję trzeba upolować] . Link to post Share on other sites
White1981 Posted December 30, 2016 Report Share Posted December 30, 2016 Proponuję zakupić Promyka za ok 300zł choćby na allegro i mieć dobrą lufę, a nie wydać 150-200 i dalej narzekać. Lufę spokojnie w przyszłości możesz sobie wymienić i włożyć do innej repliki, więc nie jest to jednorazowy zakup. Link to post Share on other sites
Lejtienant Posted December 30, 2016 Report Share Posted December 30, 2016 Promyka najlepiej wybrać od któregoś z oficjalnych dystrybutorów ze strony laylax.pl i nie zastanawiać się później czy aby na pewno ma się tego oryginalnego, bo niestety to jedne z droższych luf i niestety najczęściej chyba podrabiane. Link to post Share on other sites
Mariusz559 Posted December 30, 2016 Report Share Posted December 30, 2016 +-480mm możesz montować. Link to post Share on other sites
Ślepak Posted January 1, 2017 Report Share Posted January 1, 2017 A ja na miejscu groszekoki, wolałbym poczekać trochę i dowiedzieć się czy warto kupić lufy Perun. Póki co, ludzie chwalą, a są o wiele tańsze. Także daj se na wstrzymanie, niż wydanie więcej kasy na prawdopodobnie to samo. ;) Link to post Share on other sites
groszekoki Posted January 2, 2017 Author Report Share Posted January 2, 2017 Wczoraj zamówiłem Peruna 6.02 455mm ;) uległem opiniom i zapewnieniom sprzedawcy :D szkoda tylko, że ichniejszych customowych cylidrów zabrakło :( Link to post Share on other sites
sehaz Posted March 30, 2017 Report Share Posted March 30, 2017 Cześć, odświeże temat i zapytam czy jesteś zadowolony z lufy i czy dałoby się dłuższą włożyć do suki z pbs`em. Duża różnica w zasięgu i celności? Mam podobny pomysł na suke :) Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
gloomer Posted March 31, 2017 Report Share Posted March 31, 2017 Da się, ale wchodzi lufa poniżej 450mm bo część lufy wewnętrznej wystaje z lufy zewnętrznej i tak mój brat się przejechał bo wziął precke 455mm i myślał, że ma jeszcze zapas, a nie miał. No i cóż musiał kupić przedłużkę 2,8cm :D. Więc trzeba o tym pamiętać dobierając lufę. Link to post Share on other sites
groszekoki Posted April 3, 2017 Author Report Share Posted April 3, 2017 U mnie delikatnie lufa wystaje ok 1 cm. Niestety 455mm jest za długa, lepsza byłaby 430mm. Co do celności to na pewno jest poprawa :) Aczkolwiek mam jeszcze pewne zastrzeżenia i myślę o zmianie może w przyszłym roku na coś lepszego ;) Link to post Share on other sites
sehaz Posted April 4, 2017 Report Share Posted April 4, 2017 Dzięki za odpowiedź. Mam ak47 i 74 oba ze stałą kolbą i przy założeniu pbs'a robi się niezłe wioslo z tego, dlatego myślałem nad suka i dłuższą lufą a 455 mam pod ręką więc wszystko niby fajnie się złożyło, a suka wygląda fajnie z pbs'em, lepiej niż zwykły ak. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
groszekoki Posted April 4, 2017 Author Report Share Posted April 4, 2017 Na pewno przykuwa uwagę ;) Po za tym mam wrażenie, że z PBS-01 wyglada lepiej niż z PBS-04, no i 01 jest tańszy ;) Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 4, 2017 Report Share Posted April 4, 2017 (edited) Brat to załatwił przejściówką 2,8cm od Airsoftpro http://i.imgur.com/GDBN4Z4.jpg Edited April 4, 2017 by gloomer Link to post Share on other sites
Recommended Posts