xKaroleXx Posted December 30, 2016 Report Share Posted December 30, 2016 (edited) Witam, od wczoraj posiadam g36c jg ,ze zmienioną gumką hop up na białą guardera. (wymianę przeprowadził sklep) Dzisiaj po próbnym strzelaniu na ogrodzie zauważyłem 2 problemy: co jakiś czas na ogniu automatycznym blokuje się spust i bawienie się zmianą trybu ognia pomaga( nie wiem czy sama zmiana trybu ognia czy strzał na pojedynczym -robiłem to spontanicznie) czy ktoś z was wie czym to jest spowodowane i jak to usunąć? Druga sprawa to dziwny dźwięk jakby drgającej struny po strzale - czy to normalne? (zaliczyłem 2 strzelanki z pożyczonymi gietami i nie odnotowałem takiego dźwięku) osiągi są ok więc chyba nic się nie zepsuło. Z góry dziękuję za pomoc. Edit Po strzale na semi rozwiązuje się 1. problem Edited December 30, 2016 by xKaroleXx Quote Link to post Share on other sites
xKaroleXx Posted December 31, 2016 Author Report Share Posted December 31, 2016 Dzisiaj byłem na strzelance i najpierw przestało działać AUTO i miałem SAFE-SEMI-SEMI a chwilę później miałem SAFE-SAFE-SAFE proszę o pomoc Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted December 31, 2016 Report Share Posted December 31, 2016 Czy replika była kupiona nowa? Jakiej używasz baterii? Quote Link to post Share on other sites
xKaroleXx Posted December 31, 2016 Author Report Share Posted December 31, 2016 Tak, była kupiona nowa, używam baterii stockowej, repllkę posiadam od czwartku przebieg jakieś 500 kulek PJ Poprawiło się mam teraz SAFE-SEMI-SEMI Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted December 31, 2016 Report Share Posted December 31, 2016 Semi na auto wskazuje na problem z selektorem. Możesz wyjąć chwyt pistoletowy z GB z body i zobaczyć czy jak zmieniasz na auto to przerywacz się podnosi. A jak nie wiesz co zrobić to odeślij na gwarancji. A to że replika w zimę w ogóle przestaje strzelać to pewnie wina baterii, warto kupić lipo. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts