Avatarus Posted January 20, 2017 Report Share Posted January 20, 2017 Witam Mam problem z swoją repliką. Reaktywowałem ja po latach, naładowałem baterię, wyjąłem magazynek i naciskam spust i...działa, zarówno a trybie auto jak i pojedynczym. Odgłos jest taki jak zawsze, szybkość strzału chyba też. jednak jak podpinam magazynek i nakręcam go to przy próbie strzału nic się nie dzieje, tzn silnik dalej pracuje itp jednak nie "wypluwa kulek". co może być tego powodem? Pomożecie mi to zdalnie naprawić? będę wdzięczny Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 20, 2017 Report Share Posted January 20, 2017 Dysza porusza się podczas strzału? Magazynek robi fontannę przy odblokowaniu zwalniacza? Quote Link to post Share on other sites
sulferno Posted January 20, 2017 Report Share Posted January 20, 2017 (edited) Najszybciej dysza. Też tak miałem, ale zrezygnowałem z prób naprawy bo w międzyczasie zmieniłem replikę. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Edited January 20, 2017 by sulferno Quote Link to post Share on other sites
Avatarus Posted January 21, 2017 Author Report Share Posted January 21, 2017 dzięki za odpowiedź, jeśli chodzi o magazynki to są sprawne, sprawdzałem 2 różne, oba działają jak zwykle (jest fontanna przy zwolnieniu, poprawnie je podkręca itp) Pewnie chodzi o tą dyszę, z tym że ja lama jest w tych tematach, nigdy go nie rozbierałem, ale nic tez nie sto na przeszkodzie żeby to zrobić. Jeśli wskażecie mi na zdjęciu jaki element mam sprawdzić to postaram się go naprawić. Załączam zdjęcie repliki https://photos.googl...r9IVkOdGQc0cLSh Z góry dziękuje Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 21, 2017 Report Share Posted January 21, 2017 Odwróć replike i zajrzyj do gniazda magazynka. Jeśli podczas strzału zobaczysz poruszający sie element to jest to właśnie dysza. Quote Link to post Share on other sites
Avatarus Posted January 21, 2017 Author Report Share Posted January 21, 2017 dzięki panowie to była dysza :) Bardzo fajny support na tym forum pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts