Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Stockowy tłok JG i sprężyna SHS

Recommended Posts

Witam. Otworzyłem dzisiaj po raz pierwszy gearbox w moim G3 od JG w celu wymiany kilku części. I tak moje starania zakończyły się fiaskiem i nie mogę do teraz go domknąć przez sprężynujący anti reversal i spust. W końcu sobie z tym poradzę, ale moją uwagę przykuła inna sprawa, mianowicie standardowa sprężyna była przymocowana na haku do takiego metalowego bloczka na końcu tłoka (do którego jednocześnie jest przykręcona głowica tłoka). I tu pojawia się mój problem, ponieważ nie wiem, co z tym bloczkiem zrobić, bo sprężyna SHS, którą chcę zamontować nie posiada takiego haczyka na końcu. Powinienem włożyć sprężynę pomimo bloczka, bez niego, czy w ogóle olać ten tłok i od razu zamówić inny?

Jak antyreversal wyskakuje to ja kładę na niego śrubokręt- wchodzi pod zębatkę silnikową i dociska gnojka.Sprezynke spustu możesz włożyć już po wstępnym załączeniu połówek. Używam do tego małych szczypczyków... albo śrubokręta. Kup tłok shs i jakaś normalną głowicę- zapłacisz grosze, a poprawisz kulturę pracy. Tłok bierz z 14 zębami to jeszcze możesz spróbować go ładnie ustawić w stosunku do zębatki tłokowej.