Shamii Posted March 10, 2017 Report Share Posted March 10, 2017 Witam serdecznie. Po roku przygody z chińskim ak przyszedł czas na replikę 1 klasy. Interesują mnie: http://gunfire.pl/pr...nka-XTC-G1.html http://gunfire.pl/pr...rident-SPR.html O SPR słyszałem dużo dobrego natomiast replika od Modify jest dla mnie tajemnicą. Tym co przemawia za XTC jest prawdziwy system szybkiej wymiany sprężyny oraz możliwość regulacji prędkości wylotowej. Niestety obawiam się trochę niestandardowych części w tej replice. Od repliki oczekuję przyzwoitych osiągów w stocku gdyż poza wymianą sprężyny na Guardera 130 i ewentualnej wymianie gumki hop siup nie chcę grzebać w GB przynajmniej do końca gwarancji. Replika głównie do lasu, ewentualnie teren mieszany. Proszę o wypowiedzi osób które mają bądź miały do czynienia z ww replikami. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Tooper Posted March 10, 2017 Report Share Posted March 10, 2017 Posiadam Krytaca aczkolwiek CRB. Replika rewelacyjna w stocku. Wytrzymuje bez problemu sprężynę 150tkę generując 470 fpsów. Po ponad roku użytkowania nic w niej nie trzeszczy i działa jakby wyjęta przed chwilą z pudełka, ślady użytkowania są, to chyba logiczne. Jedyne co w niej robię to czyszczę lufę. Poleciłbym każdemu kto chciałby mieć replikę do lasu i do cqb (wystarczy zmienić sprężynę... może nie trwa to 2 min, ale gb nie trzeba rozkręcać) nie ładując w nią kasy na tuning (wystarczy kupić sprężynę). Quote Link to post Share on other sites
KondziuM Posted March 11, 2017 Report Share Posted March 11, 2017 (edited) Mam SPR od roku i to co mnie raziło to plastikowy tłumik płomienia i nieskładane przyrządy celownicze. Oprócz tego nie mam replice nic do zarzucenia na dzień dzisiejszy. Po wyjęciu z pudła można jak najbardziej grać. Edited March 11, 2017 by KondziuM Quote Link to post Share on other sites
Shamii Posted March 14, 2017 Author Report Share Posted March 14, 2017 (edited) Widzę, że replika od Modify nie jest zbyt popularna :icon_smile: Pytanko odnośnie SPR. Czytałem na forum, że replika posiada nieuszczelnioną dyszę oraz cylinder typu 3, co przy zastosowaniu mocniejszych sprężyn skutkuje mniejszym przyrostem fps. Jeżeli wymieniać to na jaki cylinder i jaką dyszę? Chciałbym uzyskać około 450 fps na M130. Pozdrawiam. Edited March 14, 2017 by Shamii Quote Link to post Share on other sites
MikulaP Posted March 15, 2017 Report Share Posted March 15, 2017 Ja na stokowej lufie i tornado m130 miałem stabilne 450 . Po wrzuceniu promyka mam 480. Pamiętaj ze do tego hopka potrzebne są ciężkie kulki. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
czarna zojcha Posted March 18, 2017 Report Share Posted March 18, 2017 Hmmm a może ktoś skrobnie kilka słów o replice modify. W sieci znalazlem taką oto recke - https://www.airsoft-military-news.com/review-modify-xtc-g1/ gdzie bardzo pozytywnie została odebrana. Martwia tylko niestandardowe bebechy. Quote Link to post Share on other sites
Andix Posted May 14, 2017 Report Share Posted May 14, 2017 Ktoś więcej może o niej powiedzieć? Przymierzam się do zakupu modify, lecz bardzo mało informacji znalazłem w sieci. Fakt, faktem jest stosunkowo nowym produktem, lecz przez ponad rok ludzie powinni mieć jakieś opinie :-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts