Oli_rudi Posted March 16, 2017 Report Share Posted March 16, 2017 Witam, mam problem z selektorem mianowicie gdy zakładam dekiel na kałaszka selektor się luzuje. Proszę o porady. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kriss88 Posted March 16, 2017 Report Share Posted March 16, 2017 Ale jak dekiel? A masz dokręconą śrubę od selektora? i Srubę od chwytu na dole? Quote Link to post Share on other sites
Oli_rudi Posted March 17, 2017 Author Report Share Posted March 17, 2017 Śrubę chwytu mam dokręconą, ale jak wcześniej mówiłem gdy zakładam pokrywe zamka, inaczej dekiel, selektor się luzuje w niewyjaśnionych okolicznościach. Śrubę chwytu mam dokręconą, ale jak wcześniej mówiłem gdy zakładam pokrywe zamka, inaczej dekiel, selektor się luzuje w niewyjaśnionych okolicznościach. Quote Link to post Share on other sites
groszekoki Posted March 17, 2017 Report Share Posted March 17, 2017 Hmm...dziwne, co ma dekiel do selektora? Czy dekiel jakoś wymusza na selektorze inne ułożenie? Próbowałeś dokręcić śrubę na selektorze? Mam wrażenie, że gdy masz zdjęty dekiel, to selektor jest za wysoko ustawiony i akurat w tej pozycji może sztywno się trzyma. Gdy dokładasz dekiel, selektor może delikatnie jest przesuwany w dół na prawidłową pozycję i wtedy łapie luz, bo w rzeczywistości jest nie dokręcony? Taka myśl mi przychodzi w pierwszej kolejności - sprawdź śrubę. Jeśli śruba w chwycie jest dokręcona to zakładam, że GB jest osadzony w dobrej pozycji. Quote Link to post Share on other sites
Oli_rudi Posted March 17, 2017 Author Report Share Posted March 17, 2017 W selektorze niema wycięcia na dokręcenie ale postaram się coś wymyślić Quote Link to post Share on other sites
groszekoki Posted March 17, 2017 Report Share Posted March 17, 2017 Musisz spróbować dokręcić ręcznie lub kombinerkami. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts