Ravi2001 Posted March 20, 2017 Report Share Posted March 20, 2017 Witam, jakiś czas temu zakupiłem od znajomego Rk-08. Po jakimś czasie replika przestała podawać kulki, na 5 strzałów może z 3 wylecą i trzeba wyciągnąć maga włożyć go ponownie i znów to samo 3 kulki wylecą i już na sucho. Magazynek to: http://www.taiwangun.com/magazynki-aeg-mid-cap-2/magazynek-mid-cap-do-ak74-ak-105-cm?from=listing&campaign-id=19. Kulki to P&J 0,20g, kiedy odwrócę replikę do góry nogami, to każda kulka wylatuje. W replice nie było nic wymieniane. Z góry dzięki za pomoc ;) Quote Link to post Share on other sites
groszekoki Posted March 21, 2017 Report Share Posted March 21, 2017 Sprawdzałeś na innym magazynku? Czy gdy wyjmujesz magazynek po pustym strzale zostaje kulka w komorze? Czy w ogóle są kulki w komorze? Przyczyn może być kilka. Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted March 21, 2017 Report Share Posted March 21, 2017 Mid Capy są wybredne co do kulek. Na początek sprawdź na kulkach g&g. Quote Link to post Share on other sites
groszekoki Posted March 21, 2017 Report Share Posted March 21, 2017 A jeszcze jedno pytanie, czy jak nie poda kulek i ruszysz magazynkiem bez jego odpinania to coś daje? Pytam bo mam taki sam problem z midami od E&L i z hicapem od Cymy ;) Quote Link to post Share on other sites
Ravi2001 Posted April 22, 2017 Author Report Share Posted April 22, 2017 Sorki za długie nie odpisywanie, replika wystrzeli z 2-3 kulki i gdy chcę żeby replika strzelała poprawnie muszę wypiąć maga i włożyć ponownie, gdy wyciągnę tego maga wylatują 4 kulki i gdy włożę ponownie maga to samo strzela z 2-3 kulki i powtórka z rozrywki. Po wymianie gumki na zieloną g&g to samo. Próbowałem na wielu Midach pożyczonych od kumpli, którym podaje normalnie i to samo. Próbowałem jeszcze na hi-capie to kulki wylatują tak jakby (bez siły z lufy). Quote Link to post Share on other sites
xszeryfx Posted April 27, 2017 Report Share Posted April 27, 2017 U mnie spray silikonowy (nasmarowanie gumki hop-up) rozwiązało problem całkowicie ;) Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted April 27, 2017 Report Share Posted April 27, 2017 Rozbierz komore hopa, zobacz jak wygląda gumka, tam gdzieś raczej ejst wina. A przy okazji też widział czy może i dysza nie jest jakos uszkodzona. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts