DreyTG Posted March 30, 2017 Report Share Posted March 30, 2017 Witam, przeglądałem ostatnio lufy precyzyjne i natrafiłem na jedną co posiadała wywiercone otwory (otwory wentylacyjne). Co ta modyfikacja robi dokładnie z lufą? Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted March 30, 2017 Report Share Posted March 30, 2017 Teoretycznie jezeli masz za pojemny cylinder (np typ 0 bez dziury) i krótką lufę - np 200 mm - to nadmiar powietrza nie będzie powodować turbulencji po wylocie kulki z lufy - ale wlasnie wyleci bocznymi dziurami (o ile oczywiscie w lufie zewnętrznej masz miejsce na to ;P ). Teoretycznie moze to poprawić skupienie w takim konkretnym przypadku. Ogranicza to takie końcowe pchnięcie w kulke które może powodować jej dziwne zachowanie w czasie lotu. Ale w praktyce - nie wiem czy to wogole dziala. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 30, 2017 Report Share Posted March 30, 2017 No właśnie. Te nacięcia są na końcu a chyba wszystkie lufy zewnętrzne, jeśli mają miejsce w środku, to zwężają się na końcu. Pewnie, żeby to mogło działać to koniec lufy wewnętrznej musiałby wystawać w tłumiku płomienia. Quote Link to post Share on other sites
Tooper Posted March 30, 2017 Report Share Posted March 30, 2017 Nie musi wystawać. Wystarczy aby między lufą zewn. i wewn. było na tyle miejsca by pomieścić powietrze wydostające się tymi otworami. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 30, 2017 Report Share Posted March 30, 2017 We wszystkich replikach jakie mam lufa zewnętrzna zwęża się na końcu a tam są nacięcia, które z automatu będą zasłonięte. Quote Link to post Share on other sites
DreyTG Posted March 30, 2017 Author Report Share Posted March 30, 2017 Dzięki za info! :) Quote Link to post Share on other sites
roos Posted March 30, 2017 Report Share Posted March 30, 2017 Pozwolę sobie wkleić link z reklamówką Celcusa. Lufy te (do PTW) są dłuższe od standardowych 14.5" o odcinek z portami. Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted March 30, 2017 Report Share Posted March 30, 2017 Brzmi jak asg-voodoo. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 30, 2017 Report Share Posted March 30, 2017 Ciekawe jak wyszłoby porównanie na tym filmie gdyby zwykła lufa miała koronę w stylu prometheusa a nie lekkie sfazowanie krawędzi. Quote Link to post Share on other sites
ManiekMariusz Posted April 1, 2017 Report Share Posted April 1, 2017 Topguns tworzy lufy na zamówienie. Są to lufy Edgi i można dobrać do nich porty wentylacyjne na końcu. Zauważyłem ze toczy się tutaj dyskusja na ten temat. Chciałbym zadać pytanie czy ktoś z was wie jak lufa o średnicy wewnetrznej 5,98 o długości 410mm sprawdziłaby się w szturmowce gazowej na hp ? To nie żaden kit hp. Korzystam z adapterow wkreconych do magów na green gas. Podpowiecie czy szarpać się na 5,98 czy wystarczy 6,00 lub 6,01 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts