infamis Posted April 1, 2017 Report Share Posted April 1, 2017 (edited) Mam prośbę do posiadaczy KJW KP-06 - zerknijcie proszę na fotki w linkach i odpowiedzcie mi czy świeżo zakupiona replika, po ''przeglądzie zerowym'' (cokolwiek to znaczy), może tak wyglądać?? Czy może być tak pościerana?? Czy ten model tak szybko się ściera?? Jeżeli tak, to co mogę z tym zrobić ?? A może dostałem jako nowy już wcześniej przez kogoś konsumowany towar? zdjęcie 1 zdjęcie 2 Edited April 1, 2017 by infamis Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted April 1, 2017 Report Share Posted April 1, 2017 (edited) Łomatko, mam nadzieję, że nie kupiłeś za więcej niż 450zł, bo więcej to, to nie jest warte za bdb stan. Gaziaki się szybko ścierają w tych miejscach. Zamek nierówny, źle pomalowany to i czemu się dziwić. Jedyna rada o smaruj to porządnie to będzie się ścierało wolniej. Możesz też własnoręcznie ściąć nierówności. W fabryce pewnie te ślady powstały po złożeniu lub zaraz po kilkunastu cyklach by się upewnić czy wszystko działa - czyli po tym przeglądzie zerowym. Nie wymagaj jednak dużo od tej klamki, kupiłeś metal w cenie plastikowej TM. A właściwie kupiłeś metal w cenie o 1/3 niższej niż plastik. Nawiasem mówiąc ten plastik nawet bardzie przypomina metal. Edited April 1, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
infamis Posted April 1, 2017 Author Report Share Posted April 1, 2017 (edited) mikadorus -> dziękuję za konkretną i wyczerpującą odpowiedź. Wydałem ciut więcej - 492 PLN, ale to bez znaczenia w takim razie. Jeżeli to zwyczajowa przypadłość tego materiału to pozostaje mi smarować i ....... razem z Młodym (10 lat) pokonywać hordy papierowych zombiaków pojawiające się w moim ogrodzie ;-) Dziękuję raz jeszcze. Edited April 1, 2017 by infamis Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted April 1, 2017 Report Share Posted April 1, 2017 (edited) Jak to do częstszej zabawy to postarałbym się zwrócić klamkę w terminie ustawowym i poszukać używanej TM, którą dostaniesz w świetnym stanie za ok. 450-500zł na rynku wtórnym. Będzie o wiele lepiej strzelać, praktycznie brak problemów i na dodatek magi TM są niemal wieczne, a inne się sypią (uszczelki, zawory itp.). KJW to raczej klamka na "od czasu do czasu", a TM na częsty użytek. Wyjdzie spooro taniej, a i zwróć uwagę, że cena zakupu używanej TM to cena sprzedaży używanej TM. Natomiast ceny KJW używanych to ok. 300zł - jak mają dobrego maga. Sam mam duże podwórko i w wakacje pozwalam młodszej kuzynce na "cały dzień strzelania do tarczy". Innej firmy niż TM bym tak często nie używał, a tutaj wiem, że nic mi nie padnie i klamka będzie jak nowa. A na takiej zabawie przez dzień to z 1000 kulek może zejść (maga nabijałem ze 20 razy, a mag na 25 kul). Wiem, że przez 2 tygodnie kupowałem 2 paczki kulek G&G po 4k sztuk każda. KJW mogłoby mieć z tym problem. Edited April 1, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts