MrSzpadel Posted April 4, 2017 Report Share Posted April 4, 2017 Witam , posiadam replikę Cm.515 mam ja już od roku , nie była zbyt dużo używana . Do rzeczy nie do końca działa mi tryb Semi w replice ( strzały pojedyncze) Gdy przełączam na Semi i zacznę strzelać to jest dźwięk wystrzału ale tylko za pierwszym kliknięciem potem każde następne kliknięcie jest to tylko dźwięk zatrzasku ( nawet bez magazynka ) , a po chwili nie ma w ogóle reakcji na spust :/ , A gdy przełączam na Auto wszystko działa poprawnie replika normalnie strzela , bez zarzutów . Sprawdzałem bezpiecznik , akumulator , smarowałem gearboxa , ale to nic nie dało . Nie znam się za dobrze na tym , wiec proszę o jakąś pomoc / radę . z góry dzięki Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted April 4, 2017 Report Share Posted April 4, 2017 Co rozumiesz przez dźwięk zatrzasku? Tłok zacina się w tylnym położeniu? Posłuchaj czy silnik reaguje lekkim "cykaniem", takim jakby próbował ruszyć zębatki. Quote Link to post Share on other sites
sulferno Posted April 4, 2017 Report Share Posted April 4, 2017 Może kostka stykowa? Zresztą, chińska emka, dziw że w ogóle rok działała. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
MrSzpadel Posted April 4, 2017 Author Report Share Posted April 4, 2017 Tak jest lekkie cykanie , potem przestaje i nie reaguje w ogóle Quote Link to post Share on other sites
Skurzef Posted April 6, 2017 Report Share Posted April 6, 2017 (edited) Jeżeli działa na auto to jest to najpewniej jest to wina kostki stykowej/przerywacza/płytki selektora. Po wystrzale na semi twój przerywacz zostaje w takiej pozycji, że nie możliwe jest aby zetknęły się styki. Klikający dźwięk kostka stykowa wpadająca na swoje początkowe miejsce. Miałem tak samo w giece jg. W końcu wyszło na to, że muszę podkleić kawałek plastiku do kostki tak, żeby skrócić "trigger pull" (sorki nie wiem jak to nazwać po polsku :icon_razz:). Edited April 6, 2017 by Skurzef Quote Link to post Share on other sites
a5d4f1 Posted April 7, 2017 Report Share Posted April 7, 2017 Rownie dobrze to cykanie może być spowodowane próbą naciągnięcia springa przes silnik, który nie daje rady. Pierwszy strzał pada, drugi już nie, bo spadło napięcie i nie zdążyło wrócić. Wyciąg silnik i sprawdź jak kręci bez obciążenia. Spróbuj też na dobrej batce i np 11.1. Bez kombinowania i rozkręcania albo to potwierdzisz albo dalej będziesz szukał problemu w środku GB. Quote Link to post Share on other sites
Upsone1 Posted November 19, 2017 Report Share Posted November 19, 2017 Czy dowiedziałes się w końcu czy to przerywacz czy coś innego? Mam podobny problem z tym że jak przełącze na auto i strzele to wracając na semi problem znika(na dłóższy moment) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts