PaBlito5671 Posted April 12, 2017 Report Share Posted April 12, 2017 (edited) Witam. Chciałbym zacząć swoją przygodę z ASG. Wiele czytałem, ale i tak nie jestem pewny czy RK 02 full metal będzie dobrym wyborem. Chodzi mi tu o to jak długo wytrzyma bez zmieniania żadnych części (oprócz baterii) i czy nie rozsypie się po ok. półtorej, lub dwóch latach użytkowania. Mój budżet to ok. 500 zł na replikę (okulary, mundur itp będę o tym myślał później). Na oku mam także replikę M4 P&J, ale do niej musiał bym trochę jeszcze pozbierać kasy. Prosił bym o wypowiedzi o tych replikach. Którą z nich wybrać?? Z góry dziękuję. Pozdrawiam Edited April 12, 2017 by PaBlito5671 Quote Link to post Share on other sites
sulferno Posted April 12, 2017 Report Share Posted April 12, 2017 Rk 02. Do tego okulary uvexy/bolle/ess i flecktarn z demobilu. Będzie OK. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
PaBlito5671 Posted April 12, 2017 Author Report Share Posted April 12, 2017 (edited) Mówisz, że RK? Mundur mam załatwiony od kolegi z wojska. Okulary będą uvexy, ponieważ są polecane przez wszystkich, a pod względem ochrony oczu wolę nie kombinować i nie brać innych "bo są droższe, może lepsze". Ale dziękuję za podpowiedź :icon_smile: Edited April 12, 2017 by PaBlito5671 Quote Link to post Share on other sites
groszekoki Posted April 12, 2017 Report Share Posted April 12, 2017 RK-02 na stocku spokojnie wytrzyma ile chcesz. Fakt, że bateria będzie do wymiany już przynajmniej po pół roku częstego użytkowania - pod warunkiem, że będziesz ją odpowiednio ładował i rozładowywał. Jedyne co to na początku warto wymienić gumkę hu - reszty nie tykaj, niech gwarancja trwa :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
PaBlito5671 Posted April 12, 2017 Author Report Share Posted April 12, 2017 A gumka HU odpowiada za podkręcenie kulki i za zasięg, tak? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 12, 2017 Report Share Posted April 12, 2017 Tak, i jeżeli będziesz kupował replikę w sklepie to mogą ci ją wymienić gratis. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts