lvyairsoft Posted April 13, 2017 Report Share Posted April 13, 2017 (edited) Witam Mam mały problem z silnikiem elementa UT , sprawa jest taka po podłączeniu silnika do napięcia osadzeniu w gb podczas strzału silnik nie zakręca do końca ,tzn tłok oddaje strzał po czym zostaje w połowie ,nie wraca do końca (sprawdzałem przez lukę w cylindrze typ1) co Ciekawe przy włożeniu silnika od cymki lub forcecore problem ten zanika .zębatka jest sprawna ,wszystkie regulacje zrobione . dla pewności testy zrobiłem na fc valu i na rk 02 i w obydwu gb problem jest taki sam . testy na springu m130,sp140 ,sp150 napięcie : 11,1v redox 2000mAh Ma ktoś jakiś pomysł jaki może być powód tego ? :/ Edited April 13, 2017 by lvyairsoft Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted April 13, 2017 Report Share Posted April 13, 2017 To jest bardzo mocny i szybki silnik. Po odłączeniu prądu potrafi jeszcze naciąnąć cześciowo sprężynę (albo nawet i strzelić jeszcze raz). Pomaga na to mosfet z AB. Wtedy zawsze zatrzyma silnik od razu po oddaniu strzału. Quote Link to post Share on other sites
lvyairsoft Posted April 13, 2017 Author Report Share Posted April 13, 2017 Dzięki za odpowiedź ,mógłbyś mi polecić jakiś godny mosfet w granicach do 200zł ? Miałem kiedyś jefftona extreme z ab ,zostawiłem go przy oknie i złapała go wilgoć ,szlag go trafił oczywiście bo obok moja kobitka pranie postanowiła suszyć :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted April 13, 2017 Report Share Posted April 13, 2017 (edited) Ja mam ten silnik na 7.4v 2000mAh przy SP 160 :). Te elementy to coś więcej niż tanie cymy/FC. Może spróbuj na mniejszej baterii, ew. mosfet AB. Mosfet od Qbsona bierz. Ostatnio poprosiłem o taki z większym chłodzeniem właśnie pod m170 plus. Wyszło bardzo dobrze i w przystępnej cenie. Edited April 13, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
lvyairsoft Posted April 13, 2017 Author Report Share Posted April 13, 2017 mikadorus o tą osobę chodzi? http://wmasg.pl/pl/profil/show/33016 a mosfety od gate ? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted April 13, 2017 Report Share Posted April 13, 2017 qbson6654. Mosfety gate też są dobre, ale wolę ten qbsonowy. Zwłaszcza, że tańszy. Mam 2 mośki od gate, jeden tańszy, drugi dość drogi, ale do swojej głównej m14 wolałem wpakować ten samoróbkowy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts