mikadorus Posted April 23, 2017 Report Share Posted April 23, 2017 (edited) Hej, mam jeden problem z pistoletem TM 1911 w konwersji guardera. Mam plastikową lufę TM i chciałem wymienić na stalową guarderowską. Problem jest taki, że komora TM okazuje się być ciut niekompatybilna, ma luz po boku, co powoduje wyjątkowo upierdliwą zacinkę komory HU w lufie zewnętrznej. Wiadomo, że w gaziakach lufy są lekko pływające, ale ale bez przesady - przez te 0,x mm luzu komora wylatuje z prowadnicy i klinuje się po boku co kilka strzałów. Pistolet strzela wtedy na kilka centymetrów. Znalazłem pewne wskazówki w USA - guarder nie przemyślał sprawy i robił zbyt szerokie w środku lufy zewnętrzne (przy prowadnicy komory). Później się zreflektowali i niby poprawili, ale to co jest w obiegu to często stare lufy. Więc widzę 2 wyjścia: 1. znaleźć trochę większą komorę www.airsoftarmory.pl/pl/p/Maple-Leaf-komora-hop-up-do-Marui-KJ-WE-M1911/2771 - czy ta komora jest lekko większa od TM? Ma ktoś takową? 2. Myślałem nawet, żeby dokleić kawał puszki od coli do środka (na bok komory), bo całość musi ładnie chodzić, więc teflon i taśmy odpadają. I to chyba nie byłoby takie głupie rozwiązanie - w końcu kawałki puszek po coli nadają się do naprawy starych rewolwerów CP. Ktoś próbował już takich zabaw? Edited April 23, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted April 26, 2017 Author Report Share Posted April 26, 2017 (edited) Dobra, sprawa rozwiązana. Zrobiłem dystanser, ale inny niż myślałem. Musi przylegać nie na boku komory, ale na całym obwodzie stykającym się z lufą zewnętrzną. Jakby ktoś miał podobny problem - trzeba wyjąć komorę, - rozkręcić lufę zewnętrzną, - dociąć z puszki po piwie/coli prostokąt dopasowany wielkością do komory HU i wnętrza lufy zewnętrznej, w której porusza się komora, - włożyć komorę, dopiero później zamontować blaszkę (wsuwa się z łatwością), - docinamy blachę nożykiem do tapet w miejscach, w których wystaje poza lufę zewnętrzną. Wkręcamy przód lufy zewnętrznej. Lufa z komorą powinny bez przeszkód poruszać się do tyłu i do przodu, ale nie powinno być już tego odchylenia na bok. Pistolet zaczął działać. Blaszki nie wklejałem, wydaje mi się, że sam wcisk wystarczy. Do przodu nie pojedzie ze względu na ogranicznik w lufie. Do tyłu też nie powinna... oddałem 200 strzałów i się nie przesunęła. Blacha jest napisami do lufy zewnętrznej. Czyli srebrną stroną do komory HU. Edited April 26, 2017 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts