KowalDrzo Posted June 4, 2017 Report Share Posted June 4, 2017 Witam. Chciałbym się spytać jak mogę wyeliminować bardzo częste zacinki na singlu w MP5 TM na batce 7,4 (na 11,1 nie ma problemu)? Gearbox staje w takim miejscu (jakoś co 20-30 strzałów), że możliwy jest strzał tylko na auto. Chcąc to naprawić założyłem mosfet, jednak problem ten występuje nadal. Replika zarówno bez jak i z mosfetem MP5 jest dość prądożerna mimo czyszczenia styków. Czy wszystkiemu winny jest przerywacz, czy może zębatki? A może coś innego? Dodam jeszcze, że w innych giwerach problem występuje bardzo rzadko (nie mają mosfetów) Quote Link to post Share on other sites
szymo86 Posted June 7, 2017 Report Share Posted June 7, 2017 Pierwsza myśl ----> zacinki to kulki? Może lipna bateria 7,4? Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka Sprawdź izolację przewodów i w miejscu styków, lutowania. Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka Może silnik za mocno dokręcony? Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
KowalDrzo Posted June 8, 2017 Author Report Share Posted June 8, 2017 (edited) W innych replikach na tym samym akumulatorze wszystko działa dobrze (mimo mocniejszych sprężyn niż w MP5). Okablowanie naprawdę dobre założone jest. Styki czyste. Silnik zobacze jeszcze dzisiaj po południu. Problem tu jest w tym, że często zębatki zatrzymują się od razu po odłączeniu zasilania zamiast się przekręcić trochę dalej aby było możliwe ponowne połączenie styków na semi Edited June 8, 2017 by KowalDrzo Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts