xxxFENCExxx Posted October 2, 2005 Report Share Posted October 2, 2005 Pozostawili ją radzieccy żołnierze (zapewne nie bezinteresownie :P ). Czekała 13 lat. I się doczekała. Skorupa od RPG-22. Po wykonaniu mechanizmu odwracającego nacisk wyskakujacego do tyłu prętu (tak sie odpalało chyba prawdziwy pocisk), na uderzenie do przodu, można strzelać z granatów gazowych do ASG. Wnetrze wykonane z płyty wiórowej rurek PCV i mosiężnych rurek, prętów i tulejek i kawałka wycieraczki samochodowej 8) .Nawet działa. Niestety na razie miałem to tylko w lesie - a tam mało otwartych przestrzeni, na których zapewne taki granatnik sprawdza się najlepiej. Generalnie to działa na zasadzie takiej jak springi, naciągniety tłok uderza w tył granatu - powodując detonacje. Link to post Share on other sites
gryzly Posted October 3, 2005 Report Share Posted October 3, 2005 Naprawde super ile to waży ?? :!: Link to post Share on other sites
Karczycho Posted October 3, 2005 Report Share Posted October 3, 2005 W Raszówce zrobiło wrażenie :D Link to post Share on other sites
Westie Posted October 3, 2005 Report Share Posted October 3, 2005 Jak utrzymujesz "szufladkę" z granatem na miejscu? Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted October 3, 2005 Author Report Share Posted October 3, 2005 Wrażenie, wrażeniem - to ma działać i być tanie. Gdyby nie liczyć kosztu wyrzutni i granatu - sam mechanizm mozna zrobić za jakieś 40 zł. A obudową może być przecież rura PCV. Waży to niecałe 3kg. Ta wyrzutnia jest z włókna szklanego, z elementami z tworzywa i aluminium. Najcięższy jest ten mój wkład. A ta rurka po ułożeniu w rynience opiera sie o gumki przyklejone do "wręgi". Po załadowaniu nasuwa się na "lufę" tę brązową końcówkę - co powoduje podniesienie się celownika. Link to post Share on other sites
HateMe Posted October 30, 2005 Report Share Posted October 30, 2005 Cudo ! Myślicie że gdzieś można dostać obudowe po takim RPG lub Bazooce ? :D Cya HateMe! Link to post Share on other sites
WojtekB Posted October 30, 2005 Report Share Posted October 30, 2005 wow :) ekstra sprawa, jaki zasieg ma to bydle? Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted October 30, 2005 Author Report Share Posted October 30, 2005 Taki jak granaty gazowe max z 20-30 m - zależy od warunków, kąta wystrzelenia, itp, itd. Takie obudowy do RPG - to pewnie rzadkość, ruscy się juz jakiś czas temu wycofali. Ale modele (z tworzywa) M72(?) mozna kupić za 85$ - chyba. Gdzie ja je widziałem? Link to post Share on other sites
HateMe Posted October 30, 2005 Report Share Posted October 30, 2005 Huh,za taką cene to ja sobie zrobie sam :| Ale śliczne ... Ech,chciałoby się,chciało ... Cya HateMe! Link to post Share on other sites
Inferno Posted October 31, 2005 Report Share Posted October 31, 2005 Fence, pochwal się, skąd tyś to u licha wytrzasnął? Link to post Share on other sites
xxxFENCExxx Posted October 31, 2005 Author Report Share Posted October 31, 2005 Kupiłem www.egun.de Jest jeszcze do kupienia RPG-7 :D - ale nie jest wystawione. Link to post Share on other sites
maciekhirsz Posted December 24, 2005 Report Share Posted December 24, 2005 Pomysł całkiem fajny, sam zastanawiam się czy też sobie takie coś skonstruować np. z http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78386943 no i tego granatu, tylko koszta mnie troche bolą! Link to post Share on other sites
Recommended Posts