mikomaz Posted June 21, 2017 Report Share Posted June 21, 2017 Witam. Tak jak w tytule chciałbym poznać wasze opinie na temat tej repliki. Czy mieliście z nią styczność, jak się sprawuje, jakie ma wady ( ewentualnie, jak co warto w niej zmienić ). Link do repliki : https://gunfire.pl/product-pol-1152202717-Replika-karabinka-CAA-M4-Carbine-tan.html PS. wie ktoś dlaczego wersja tan jest 400 zł tańsza od innych Quote Link to post Share on other sites
malin2k2 Posted June 24, 2017 Report Share Posted June 24, 2017 Jest tańsza bo z abeesu, czarną można kupić ze znalu. Oraz kupiłem takie coś kiedyś, fabrycznie nowa replika była krzywa jak banan - zwrot. Sprawdziłem temat głębiej i okazało się że w ciągu 3 miesięcy na serwis poleciało kilka egzemplarzy, które po jakimś czasie przestały działać. Nie pamiętam o co chodziło ale zniechęciło mnie to do dawania następnej szansy firmie CAA, a ściślej ASG DK bo zdaje się oni to produkują. Szkoda, bo ta emka wygląda bardzo fajnie i nawet plastikowa jest w miarę realistyczna. Edit: miałem wersję z abs, bebechy są te same. Nie spojrzałem dokładnie którą wersję linkujesz. Reszta się zgadza. Quote Link to post Share on other sites
mikomaz Posted June 24, 2017 Author Report Share Posted June 24, 2017 Hmmmm, wielka szkoda, bo replika wyglądem kusi. No ale w sumie ASG dk funkcjonuje dość długo na rynku i złej renomy nie ma. Nawet taka firma jak samsung ma swoje wpadki, ale rzeczywiście sprawa jest nieciekawa. Dzięki za odpowiedź, coś może poszukam na temat niej, ale pewnie kupie KWA lub G&G Quote Link to post Share on other sites
malin2k2 Posted June 24, 2017 Report Share Posted June 24, 2017 Z tego co wiem ta tańsza seria nie jest już produkowana, może coś zmienili w tych wyższych modelach - miałem też w rękach czarną wersję CQB z znalu, ale trudno mi coś powiedzieć o trwałości bo była to faktycznie nowa replika. Quote Link to post Share on other sites
mikomaz Posted June 24, 2017 Author Report Share Posted June 24, 2017 Okej wielkie dzięki za sprostowanie sprawy, muszę się zastanowić czy warto "zaryzykować" i kupić tą emke czy może lepiej posłuchać się znajomych i pieniądze wydać na G&G Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts