Sloniu Posted June 26, 2017 Report Share Posted June 26, 2017 Cześć i czołem wszystkim, mam dylemat w sprawie zakupu repliki. Nie wiem czy dobrze bym zrobił jeżeli zakupilbym replikę w granicach do 1000zl na początek przygody ,czy jest sens kupić coś tańszego kiedy pieniądze nie mają w tym znaczenia. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 26, 2017 Report Share Posted June 26, 2017 Jeżeli w razie nie złapania bakcyla nie będzie problemu z zalegającą repliką to czemu nie. Repliki na start kupowane są : - tanie- przy umiarkowanych i niskich budżetach. ich problemem jest mniejsza wytrzymałość i mała podatność na tuningi - średnio droższe- przy budżetach pozwalających na repliki ze średniej półki. Repliki wytrzymalsze i lepiej przygotowane pod tuning - drogie i mocno drogie- wtedy to już repliki i dobrze wykonane i lub poddane fabrycznie podstawowym modyfikacjom. Masz kasę, i chcesz grać na poważnie to startujesz z porządną repliką. I tu słówko ode mnie, Nie sil się od razu na pierdyliony efpeesów. Kup replikę dobrą, wytrzymałą itp, ale poproś sklep o ustawienie mocy na okolice 450fps w las. Mocy i tak będzie sporo, ale nim ogarniesz zabawę będzie mniejsza szansa popsucia kogoś. Quote Link to post Share on other sites
Sloniu Posted June 27, 2017 Author Report Share Posted June 27, 2017 Właśnie nie chcę kupić na początku jakiegoś bakcyla żeby się zniechęcić do gry ale też nie chcę czegoś mocnego. Polecisz mi coś wytrzymałego z 400 efpeesami do 600zl? Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted June 27, 2017 Report Share Posted June 27, 2017 450 fps w lesie to całkiem wystarczająco wg. mnie. Może coś z serii RK Boyi, ale z oznaczeniem S w nazwie modelu. W razie czego łatwiej odsprzedać, bo repliki popularne. W drugą stronę też miło, gdyż multum części i akcesoriów. Konstrukcja znana, żaden serwis nie będzie mieć kłopotów. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 27, 2017 Report Share Posted June 27, 2017 To masz tysiąc z górką czy poniżej sześciu stów? Bo do sześciu stów to Cyfrowego poprę, a tysiak to zupełnie inne buty. Quote Link to post Share on other sites
Sloniu Posted June 27, 2017 Author Report Share Posted June 27, 2017 (edited) No dobra jak zaczynac to na grubo , mam 1200 zloty na replike, dochodza jeszcze jakies koszta dotyczace repliki ?mam na mysli ladowarki,akumulatory,gumki itp. Polec cos fajnego a przy okazji namiar na sklep . dzieki ( nie mam slownika polskiego w tym telefonie wiec sorki za ortografie) ������ Shiftu też? Edited June 27, 2017 by arend Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 27, 2017 Report Share Posted June 27, 2017 Może jeszcze ci kupić? Co masz na myśli pisząc "fajną"? Bo Wróż Maciej to inna strona i inne stawki za minutę :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Sloniu Posted June 27, 2017 Author Report Share Posted June 27, 2017 Mam na myśli replikę która jest wytrzymała no i oczywiście tak zwane " bebechy " nie są słabej jakości . Drożej by wyszło u Maćka ;d Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 27, 2017 Report Share Posted June 27, 2017 Firma i rodzina obojętna. Ma być solidna replika do tysiąca pln. Dobrze zrozumiałem? Quote Link to post Share on other sites
Sloniu Posted June 28, 2017 Author Report Share Posted June 28, 2017 Bardzo dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts