Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Cześć i czołem wszystkim, mam dylemat w sprawie zakupu repliki. Nie wiem czy dobrze bym zrobił jeżeli zakupilbym replikę w granicach do 1000zl na początek przygody ,czy jest sens kupić coś tańszego kiedy pieniądze nie mają w tym znaczenia. Pozdrawiam

Jeżeli w razie nie złapania bakcyla nie będzie problemu z zalegającą repliką to czemu nie. Repliki na start kupowane są :

- tanie- przy umiarkowanych i niskich budżetach. ich problemem jest mniejsza wytrzymałość i mała podatność na tuningi

- średnio droższe- przy budżetach pozwalających na repliki ze średniej półki. Repliki wytrzymalsze i lepiej przygotowane pod tuning

- drogie i mocno drogie- wtedy to już repliki i dobrze wykonane i lub poddane fabrycznie podstawowym modyfikacjom.

Masz kasę, i chcesz grać na poważnie to startujesz z porządną repliką.

I tu słówko ode mnie, Nie sil się od razu na pierdyliony efpeesów. Kup replikę dobrą, wytrzymałą itp, ale poproś sklep o ustawienie mocy na okolice 450fps w las. Mocy i tak będzie sporo, ale nim ogarniesz zabawę będzie mniejsza szansa popsucia kogoś.

450 fps w lesie to całkiem wystarczająco wg. mnie.

Może coś z serii RK Boyi, ale z oznaczeniem S w nazwie modelu. W razie czego łatwiej odsprzedać, bo repliki popularne. W drugą stronę też miło, gdyż multum części i akcesoriów. Konstrukcja znana, żaden serwis nie będzie mieć kłopotów.

No dobra jak zaczynac to na grubo , mam 1200 zloty na replike, dochodza jeszcze jakies koszta dotyczace repliki ?mam na mysli ladowarki,akumulatory,gumki itp. Polec cos fajnego a przy okazji namiar na sklep . dzieki ( nie mam slownika polskiego w tym telefonie wiec sorki za ortografie) ������

Shiftu też?

Edited by arend