Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G36 JG problem z selektorem

Recommended Posts

Cześć, kupiłem ostatnio używaną gietę. Osoba od której ją kupiłem powiedziała mi że jest problem z ogniem pojedynczym. Właśnie rozebrałem replikę i ogień pojedynczy jest, ale tylko wtedy jak GB jest wyjęty z body i palcami przesuwam płytkę. Po włożeniu do body selektor "chodzi" tylko od Safe do połowy drogi pomiędzy semi i auto, brakuje też "kliknięć" pomiędzy poszczególnymi trybami(nie wiem czy w giecie powinny być). Uprzedzając pytania- przy wkładaniu GB do body selektor jest ustawiony na semi, tak żeby nie zahaczał o płytkę ;) macie jakieś pomysły co to może być?

Selektor nie klika, bo pewnie brakuje w nim małych sprężynek lub plastikowe dołki się wyrobiły. Nic nie poradzisz. O ile pamiętam gearbox wkłada się do chwytu w taki sposób, żeby ząbek w selektorze wszedł we wcięcie w płytce. Przed złożeniem sprawdź czy prawy i lewy selektor jest symetrycznie i czy działają w pełnym zakresie. Płytkę możesz trochę maznąć smarem i sprawdź czy nie ma zadziorów, bo może to blokuje..