Potfurr Posted September 4, 2017 Report Share Posted September 4, 2017 Nie każdy egzemplarz ma tyle w stocku w opisie zazwyczaj jest 410 a więc żebyś się nie zdziwił. Ja akurat taki otrzymałem może Tajwańczyk się nudził i lepiej poskładał z nudów albo się pomylił i za dobrze zrobił przypadkiem :) Quote Link to post Share on other sites
shepherd85 Posted September 4, 2017 Author Report Share Posted September 4, 2017 Zdaje sobie z tego sprawę:-) Chodzi mi o to że znam osiągi jakie trzeba uzyskać:-) A mogę spytać którą z dostępnych byś mi polecił? Wygląd nie ma znaczenia :-) Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
arend Posted September 4, 2017 Report Share Posted September 4, 2017 Zdajesz sobie sprawę ile czasu i dłubania zajmuje takie dopieszczenie repliki? I masz nadzieję że sklepowy serwis ci to zrobi? Quote Link to post Share on other sites
shepherd85 Posted September 5, 2017 Author Report Share Posted September 5, 2017 @Arend akurat zdaję sobie :-) Swoją obecną replikę robiłem sam, gdyż u nas w regionie nie ma żadnego serwisu ani nic. A mi chodziło by serwis przy zakupie wymienił podstawowe części typu gumka, teflon ewentualnie sprężyna jeżeli nie zabierze to gwarancji (widziałem że niektóre sklepy dają swoją gwarancję). Jeżeli jakąś wymiana części ściąga gwarancję, ewentualnie serwis wymieni części a nie da na to gwarancji, to raczej nie skorzystam wtedy z ich pomocy :-) A Ty masz na myśli by odebrać replikę i wysłać do normalnego serwisu na dopieszczenie i sprawdzenie? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted September 5, 2017 Report Share Posted September 5, 2017 Posiadam L85 icsa które składał serwis sklepowy i strzela i działa znakomicie już od ponad roku. Arend mocno przesadza, oczywiście zdarza się w takich serwisach, że mając do roboty milion replik dziennie, nie zrobią idealnie ale z gumką ewentualnie lufą powinni sobie poradzić ;) Wiele osób które znam składa repliki w takich serwisach i jakoś żyją a jak jest coś nie tak zawsze można odesłać. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted September 5, 2017 Report Share Posted September 5, 2017 No przesadzam, tyle że z ~400fps mam większy zasięg z aksu ze stokową lufą CA niż 450fpsowe stoki. Tak się przesadza z dopracowaniem układu. Quote Link to post Share on other sites
shepherd85 Posted September 5, 2017 Author Report Share Posted September 5, 2017 Arend mówi o wypodkładkowaniu, smarowaniu, ustawieniu, spasowaniu i najważniejsze czyli doszczelnieniu. Czyli dopieszczenie całego układu:-) Ja sam poczułem różnicę po założeniu doszczelnionej dyszy. Przecież fps nie wzrósł a zasięg tak Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
OjciecMateusz Posted September 5, 2017 Report Share Posted September 5, 2017 Cześć, polecam G&P M4 CQB-R ze względu na jakość wykonania oraz mobilność repliki. W tym egzemplarzu upiększonym Magpulem siedzi wielki potencjał - już w stocku (w moim, bez akcesoriów Magpul kupionym w SpecShopie było 350 FPS, mimo, że pozostała treść opisu zgadza się 1:1) osiągniesz zadowalający zasięg i skupienie. Na LiPO 7,4 osiąga (nie polecam wkładać LiPO 11,1, gdyż zwoje stockowego silnika tego nie przeżyją). Problemem okazało się to, że na warunki leśne w sezonie jesienno-zimowym 350 FPS okazało się nieskuteczne - moje cele nie czuły uderzeń kulek, więc postanowiłem zmienić sprężynę na SP120. Aktualnie mam 440 FPS na preclufie 363mm od modify i autorskim flathopie od B&R Customs. Pozdrawiam, OjciecMateusz Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted September 5, 2017 Report Share Posted September 5, 2017 Ja bym brał coś z innego, sam posiadam coś takiego: https://gunfire.pl/product-pol-1152210934-Replika-karabinka-AEG072.html Na pierwszy rzut wymieniłem kolbę na magpula UBR bo ta stockowa mi się nie podobała. Plusy to stosunkowo lekki front key-mod body mots, naprawdę bardzo fajne. Wygląda dużo solidniej niż standardowe od emki, upper ala voltor oraz lower ze wzmocnieniami wygląda naprawdę solidnie. Mocowanie zawieszenia wciśnij kropek jest bardzo wygodne możliwość mocowania zawieszenia w różnych miejscach. Ale co kto lubi, mi zależało na body niestandardowym, wzmocnionym, właśnie mots było dla mnie idealne. Quote Link to post Share on other sites
shepherd85 Posted September 5, 2017 Author Report Share Posted September 5, 2017 https://gunfire.pl/product-pol-1152211795-Replika-karabinka-AEG068-C.html https://gunfire.pl/product-pol-1152206135-Replika-karabinka-BB-067-Ball-Ball.html I ten Twój https://gunfire.pl/product-pol-1152210934-Replika-karabinka-AEG072.html brałem pod uwagę. Wyglądają fajnie, mają dobre fpsy w stocku i w dwóch z nich jest dłuższa lufa. A to miało by wpływ na ewentualne późniejsze zmiany Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Hesh Posted September 5, 2017 Report Share Posted September 5, 2017 Ja mam 5 letnie M16A4 od G&P. Wymieniony tłok na mocniejszy, komora Prowina, gumka falcona i mosiek od blufeta. W przyszłym tyg. stockową lufe wymieniam na Promyka (trzeba iść z duchem czasu :icon_razz: ). Nigdy nie miałem żadnych problemów z wypadającymi pinami, body czy czymkolwiek innym. Cud, miód orzeszki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts