matii1604 Posted October 29, 2017 Report Share Posted October 29, 2017 Cześć! Nie mogłem znaleźć nigdzie jednoznacznej odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie a dokładnie chodzi o tuning ak74, do rzeczy, co włożone: -> głowice tłoka łożyskowana/cylindra wyciszone Tornado, -> sprężyna SP150 Guardera, -> dysza fioletowa SHS długa uszczelniona, -> zęby stockowe (do wymiany, lepsze po prostu mi się sypły :icon_razz:), -> łożyska ślizgowe 7mm, -> cylinder typ 0 chromowany (posiadam parę typów), -> silnik Tornado F1 gen.2, -> tłok shs z metalową listwą, -> komora HU Airsoft Pro (mam również do dyspozycji parę innych), -> lufa Poseidon 455mm Całość wydawało mi się, że ma bardzo dobrą szczelność i nie powinno być nic nie tak, podkładkowanie też jest w porządku, miło strzela (kulki podaje), jedynie jego bolączka i tego czego nie mogę ustalić to skoki FPS, raz jest 463 a raz 416, brak ich powtarzalności. No i wydawałoby mi się że na takim springu powinno być więcej FPS. Pozdrawiam i proszę o pomoc :icon_razz: Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted October 29, 2017 Report Share Posted October 29, 2017 A masz jak z testem papierka? Dmucha przez komorę? Sprawdzałeś inne gumki może? Albo krótką i długą dyszę? To musisz metodą prób i błędów wywnioskować. Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted October 29, 2017 Report Share Posted October 29, 2017 Sprawdź na innej gumce i komorze. Sprawdź też czy jak masz dysze maks do przodu to ładnie wchodzi w kołnierz gumki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts