WEGA Mlody Posted November 11, 2017 Report Share Posted November 11, 2017 Witam. Kupiłem nową baterie lipo. Wylądowałem i podłączyłem do repliki. Po naciśnieciu spustu nic. Niestety okazalo się że fabrycznie bateria miała zamienione + i -. Podłączyłem inną baterie i replika nadal nie chce strzelać. Co zrobić? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted November 11, 2017 Report Share Posted November 11, 2017 Kupiłeś nowa baterię w sklepie i miała zamienione bieguny? Co to za sklep? Nawet jak podłączysz baterię odwrotnie to replika powinna zareagować, silnik chce się kręcić w druga stronę, a zębatki powinien blokować antireversal. Słychać by było taki pykanie, że silnik chce działać, ale coś go blokuje. Jakby antireversal nie wytrzymał to pewnie byś usłyszał, więc może tylko się bezpiecznik spalił, jak taki masz lub mosfet? Quote Link to post Share on other sites
hindus Posted November 11, 2017 Report Share Posted November 11, 2017 +1 dla bezpiecznika. Od niego bym zaczął. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts