Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam. Dziś zakupiłem replikę pistoletu. Wystrzelilem dzisiaj prawie cały nabój i nagle przestał podawać gaz do wystrzelenia kulki i nic się nie dzieje po naciśnięciu spustu. Czy jest to może wina chłodu który jest na dworze? Bo w takich warunkach używałem go dzisiaj przy 3-2 stopniach. Zmiana naboju na nowy nic nie dała i nadal nic się nie dzieje po naciśnięciu spustu. Co mogę dalej zrobić? Czy ten pistolet wysłać do naprawy bo coś się zapchalo czy po prostu odczekać jakiś czas aż się naciepli i będzie wszystko grać. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Jaka replika? Jaki napęd? Domyślam się, że na kapsuły CO2, skoro zmieniasz naboje. Tylko w takim razie zimno mu nie straszne. Jak zmieniasz kapsułę? Obstawiam, że przy pierwszej kapsule zużyłeś ją po prostu. Drugą może źle zamontowałeś? Musisz coś więcej napisać co i jak robiłeś.

Edited by Majkhel

W moim M92F STTI czasem blokuje się zawór na magazynku - ten, w który przy strzale uderza kurek.

Jeśli masz podobną konstrukcję, spróbuj go nacisnąć czymś (tylko nie przymroź sobie palucha!), powinien polecieć gaz.

Jeśli faktycznie jest zacięty, to ja pukam parę razy lekko młoteczkiem, śrubokrętem, czy co tam akurat w polu znajdę i jak do tej pory zawsze pomagało.

Edited by kukunamuniu