Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Nagły i spory spadek fps

Recommended Posts

Witam

Jestem posiadaczem amoeby 007. Na jednej ze strzelanek na chrono pokazywala 370fps a niedlugo pozniej na nastepnej 270-280fps. Teraz włożyłem to niego komore prowin, gumke modify flat i promyka 150mm. Po tym wzrosło do 300fps. Sprawdzałem na magach od guardera, battleaxe i amoeby. Ma ktoś jakies podpowiedzi może sie dziać? Mógłby tłok lub zebatka tłokowa zgubić pare zębów ze nie naciaga na maxa sprężyny? Sprężyna napewno nie ma tu nic do rzeczy bo sprawdzałen na 3 i fps są odpowiednio wieksze/mniejsze w stosunku do stockowej

Mam system szybkiej wymiany sprezyny wiec nie musze rozkładac gb.

Być może jesli chodzi o prowina ale nie zmienia faktu że raczej nie jest wina komory skoro jest przyrost fps niewielki ale jest, dodatkowo uszczelnilem teflonem wiec komora musi byc szczelna

Być może jesli chodzi o prowina ale nie zmienia faktu że raczej nie jest wina komory skoro jest przyrost fps niewielki ale jest, dodatkowo uszczelnilem teflonem wiec komora musi byc szczelna

Być może jesli chodzi o prowina ale nie zmienia faktu że raczej nie jest wina komory skoro jest przyrost fps niewielki ale jest, dodatkowo uszczelnilem teflonem wiec komora musi byc szczelnaMam system szybkiej wymiany sprezyny wiec nie musze rozkładac gb.

Zrób test papierka i bd wiadomo cześć rzeczy

Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka

Papierka? Może ktoś wytłumaczyć na czym to polega? Ze mnie taki serwisant jak z akrobaty murarz
Nakładasz na wlot kulek do komory hop up papierek i oddajesz strzał. Jak papierek mocno podskakuje to jest nieszczelnośc komora dysza gumka.... Na yt są filmiki co i jak

Wysłane z mojego ASUS_X014D przy użyciu Tapatalka

A więc tak rozebrałem gb i tak:

1. Z glowicy cylindra wypadly 2wypustki, pierwszy raz coś takiego widziałem w glowicy, wiec wymieniłem na jakiś który miałem w zapasie.

2. Głowica tłoka a bardziej uszczelka nadaje sie do smietnika, wymieniłem na inna.

Tłok ma ścięty pierwszy ząb, wygląda jakby było juz orginalnie a nie zerwany.

Cylinder bez zarysowań.

Po złożeniu repliki, wynik nie był zadowalajacy przyrost około 30fps. Ale naszla mnie myśl by zdjąc uszczelke z komory dzięki temu komora bardziej dosuneła sie do gb. Efekt? 400fps +/- 5 na stock sprężynie. Mimo braku uszczelki mag nie odpycha komory od gb lecz problem jest czasem z podawaniem kulki.

Teraz mam pytanie do was. Wrócić do uszczelki na komorze i kupic dluzsza dysze czy zostawic tak jak teraz? Jaką kupić glowice tłoka i cylindra tak bym sie nie musiał martwić o szczelność?

Haa, mówiłem ze problem tkwi w gb :)

Zmień komorę Hop Up na starą i sprawdź na chrono.

W tych prowin-ach były problemy opisywane na forum. Co prawda nikt nie wspominał konkretnie na przypadku amoeby ale i tu może być problem / strata na odcinku komora - dysza.