Holek777 Posted December 20, 2017 Report Share Posted December 20, 2017 Hej wszystkim ostatnio wymieniałem w mojej replice sprężynę ale po całym zabiegu zaczęła się dziwnie zachowywać a mianowicie tłok po strzale zostaje w tylnym położeniu a i jeszcze replika strzela tylko ogniem ciągłym ( tu domyślam się że mogłem coś skopać z selektorem ognia przy składaniu ) ale nie wiem czemu tłok zachowuje się tak a nie inaczej. bezpieczników to tam raczej nie ma albo ja nigdzie nie widziałem żadnego sprężyna też wydaje się być dobrze zamontowana . proszę szanownych kolegów o pomoc Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted December 22, 2017 Report Share Posted December 22, 2017 Skoro replika strzela tylko w trybie auto, to tłok ma prawo zatrzymać się gdzie mu wygodnie. To jest normalne. Quote Link to post Share on other sites
Kompas_BP Posted December 22, 2017 Report Share Posted December 22, 2017 Tak jak napisał mareq. W trybie "semi" wykonują dokładnie jeden obrót przez co tłok zostaje zawsze w przednim położeniu. Przy trybie "auto" w zależności ile obrotów wykonają zębatki tam się ustawi tłok. W tym trybie zębatki nie muszą wykonywać pełnych cykli. Mogą się zatrzymać np w połowie (przez co tłok zostaje w tylnim położeniu ) Quote Link to post Share on other sites
ChinolASG Posted December 22, 2017 Report Share Posted December 22, 2017 (edited) A nie zrobiłeś coś z przerywaczem ognia odpowiedzialnym za strzał pojedynczy Edited December 22, 2017 by ChinolASG Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts