k_florek Posted December 26, 2017 Report Share Posted December 26, 2017 Witam Szanowne Grono. Przeszukałem czeluści forum, jednak nie znalazłem takowego problemu i / lub jego próby rozwiązania. Replika jest po wymianie okablowania + mosfet GATE PICO AAB (z hamulcem). Wszystko gra poza jedną rzeczą - a mianowicie - podczas strzelania na SEMI - i tu różnie - po kilku, czasami kilkunastu strzałach spust staje się twardy - jak na SAFE - nie można strzelić. Pomaga dopiero przełączenie na AUTO, oddanie strzału i po powrocie na SEMI jest ok... Dodam, że wcześniej tak nie było - problem pojawił się dopiero po wymianie kabli... Jaka może być przyczyna takiej sytuacje? Z góry dziękuję za podpowiedź Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted December 26, 2017 Report Share Posted December 26, 2017 Możliwe, że kostka Ci się wyrobiła i łódeczka wypada z prowadnic kostki. Quote Link to post Share on other sites
k_florek Posted December 26, 2017 Author Report Share Posted December 26, 2017 Dzieki - ale czy to możliwe przy nowej sztuce? Przebieg max 500szt kulek....?? Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted December 26, 2017 Report Share Posted December 26, 2017 To specna, wszystko jest możliwe. Quote Link to post Share on other sites
Majkhel Posted December 27, 2017 Report Share Posted December 27, 2017 (edited) Ale slogan! :teeth: Za blokowanie spustu w normalnych warunkach odpowiada plastikowy element z tego zestawu: https://gunfire.pl/p...earboxa-V2.html Dokładnie drugi od lewej. Rozłożyłbym GB i zmontował zespół blokady spustu jeszcze raz. Sprawdziłbym też jak działa cały mechanizm zmiany trybów auto-semi-safe. Szczególnie to jak przy zmianie trybu zachowuje się 3-ci od lewej (na obrazku z linku) element. Może ma wytartą tą główkę? Edited December 27, 2017 by Majkhel Quote Link to post Share on other sites
k_florek Posted December 27, 2017 Author Report Share Posted December 27, 2017 Dzieki - rozbiorę zatem i sprawdzę... złoże raz jeszcze i zobaczymy. Dam znac co z tego wyjdzie... Quote Link to post Share on other sites
blitzmephi Posted December 29, 2017 Report Share Posted December 29, 2017 Miałem to samo, ale w CM.009 - śruba trzymająca blokadę spustu była wkręcona za mocno (zajebista robota 'serwisu' TG) i blokada nie odbijała po przesunięciu płytki w prawo. Wyjąłem GB, poluzowałem śrubę, zwolniłem blokadę ręcznie i teraz wszystko jest ok. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts