Parman Posted January 6, 2018 Report Share Posted January 6, 2018 Witam wszystkich ponownie ;) Mam takie oto zapytanie, jestem świeży, wręcz zielony i sam nie mogę sobie na to pytanie odpowiedzieć... Szukam repliki do lasu i do cqb, tak pół na pół. Pierwsza G&G Predator Widziałem ją tylko na zdjęciach, wiem ze nie ma blowbacku ale jakoś mi to bardzo nie przeszkadza, wygląda naprawdę kozak. Druga\ie ICS Mam nie daleko siebie sklep specjalizujący się w ICS, tylko że nie wiem nic na temat tej że repliki (na forum tez tego mało) Strzelałem z tego i nawet fajnie się strzelało, wiem że są tam serie proline i sportline, jeżeli się nie mylę. Teraz tak, który z tego będzie dobrze wybrać (nie musi być konkretny model, ale jak powiedzieli byście mi "bież prolina i będziesz zadowolony" to będę wiedział na co się nakierować. A może predatora? Pozdrawiam wszystkich :) Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted January 6, 2018 Report Share Posted January 6, 2018 Ics ma dzielony gearbox, możesz szybko zmienić setup repliki z cqb na las. Ogólnie mam stare Mp5 ics ponad 30k przebiegu i 28 rps. Po ponad 8 latach strzela super, praktycznie bez awarii i uszkodzeń. Polecam Ics. Quote Link to post Share on other sites
MatiasAMP Posted January 6, 2018 Report Share Posted January 6, 2018 Tu masz temat o M4 ICS, prawie 90 stron więc miłego czytania. http://forum.wmasg.pl/topic/4456-oficjalny-m4a1-ics/page__hl__%20m4%20%20ics Mam stare M4 ICS również 8 lat. Na stocku wystrzeliłem ponad 100k kuleczek i kompletnie nic się nie działo. Chciałem dodać jej pare fps i zmieniłem sprężynę na m120, głowicę tłoka i cylindra. Tłok niestety miał jakieś opory i wsadziłem spowrotem stockowy. Niedawno pękła mi plastikowa komora podczas zdejmowania z lufy którą zamieniłem na metalową ICS. Gearboxy mam 2, pierwszy pod CQB drugi pod las. Zmiana trwa 30 sekund. Ja od siebie mogę polecić z całego serca lecz predatora od G&G nie widziałem Quote Link to post Share on other sites
BadMax Posted January 7, 2018 Report Share Posted January 7, 2018 g&g nie miałem więc się nie wypowiem. Ale mam ics cxp ape już 2 rok i jak narazie wszystko działa bez zarzutu. Wymieniłem kable, mosfet, doszczelnilem układ, prec lufa i flat hop i jestem zadowolony. Miałem okazję też postrzelac z dmr serii MARS i jestem od wielkim wrażeniem jakości wykonania. Dodatkowo jest system wymiennej sprężyny więc łatwo można dostosować moc do warunków oraz bardzo fajna reakcja na spust.Więc ICS polecam Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted January 8, 2018 Report Share Posted January 8, 2018 Czyli bierz ICS Proline i będziesz super zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Parman Posted January 11, 2018 Author Report Share Posted January 11, 2018 Czyli bierz ICS Proline i będziesz super zadowolony. Tzn będzie to lepsze od tego g&g predka? Chodzi mi o reple do cqb i do lasu, zastanawiałem się nad którąś z tych marek. I czemu będę super zadowolony :D? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts