ate1990 Posted January 23, 2018 Report Share Posted January 23, 2018 (edited) Cześć, nie wiem, czy to odpowiedni dział, ale moim zdaniem najlepiej pasuje to tutaj, do sedna: Ktoś zna osobiście/ma jakikolwiek kontakt z osobą występującą w internecie pod pseudonimem Sylwester Matuszka? Jest to osoba, która robi min. zestawy konwersyjne PKP, tłumiki,itp. Jego prace można znaleźć np. na jego koncie FB czy instagramie: https://www.facebook...wester.matuszka https://www.instagra...westermatuszka/ Jakiś czas temu kupiłem od niego kilka gratów, dokonałem wpłaty, kilka razy pisał, że niedługo wyśle i po tym Pan Matuszka zniknął. Widzę, że na FB i instagramie pojawiły się posty, z podobnym problemem co mój (niektóre były już zanim się z nim skontaktowałem). Pisałem do tych osób, i część dostała już swoje zamówienia, a część nie. Widać, że nie jest to produkcja hurtowa, więc wątpię, że osobnik ten próbował oszukać kilka osób na jakieś śmieszne pieniądze ryzykując odpowiedzialnością karną (umowa zawarta przez internet, to również wiążąca umowa, niewywiązanie się z niej to oszustwo). Wygląda na to, że zwyczajnie zagląda na FB czy maila "raz na pół roku". Pseudonimy pod którymi można go znaleźć w sieci: Sylwester Matuszka xxxFENCExxx vitreusster PRAWDOPODOBNIE ma nick x54 na tym forum (tak wnioskuję z treści postów) Dane na jakie kazał wysłać pieniądze to Radosław K. (posiadam nazwisko, ale nie chcę upubliczniać). Jeśli ktokolwiek zna go osobiście, lub ma z nim jakiś kontakt proszę przypomnieć mu aby zajrzał na skrzynkę pocztową/FB, albo skontaktować się ze mną na PW. Edited January 23, 2018 by ate1990 Quote Link to post Share on other sites
Kriss88 Posted January 23, 2018 Report Share Posted January 23, 2018 Może go posadzili gdzieś w taiwanie, za produkcję "części replik" ? Bo tam powinieneś szukać tego Pana. Quote Link to post Share on other sites
ate1990 Posted January 29, 2018 Author Report Share Posted January 29, 2018 Ostatnie paczki od niego wyszły podobno w końcówce listopada, z Polski. Co do "części replik", to o co dokładnie chodzi? Z tego co się zorientowałem, sprzedawał zestawy konwersyjne PKP, repliki tłumików, magazynki do AK z wypalanymi laserowo wzorami, repliki granatników i inne tego typu customowe rzeczy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts