Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z AK-47 tactical

Recommended Posts

Witam wszystkich. Na WMASG jestem nowy tak więc chciałbym się serdecznie przywitać :)

Swoją replikę (CM-0.28A) kupiłem używaną na OLX. Od początku szwankowała a mianowicie częste zacięcia kulek w komorze HU. Posiadam kulki PJ 0,25g (próbowałem również na innych). Czasem wystrzeli pół maga kulek bez zająknięcia a niestety częściej występują zacięcia. Zdarza się, że pluje kilkoma kulkami. Jedyne co pomaga to wyjęcie maga i strzelanie "na pusto"... Komorę Hop up czyściłem i składałem na nowo z pełną starannością (gumka czarna, podejrzewam systema). Jest to moja pierwsza replika elektryczna. Może to być wina baterii nie dającej dobrego kopa ? Pierwsze kilka strzałów najlepiej na semi jest bajka. Przekopałem internet i nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na mój problem.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam :)

Nie próbowałem i niestety nie wiem od kogo mógłbym pożyczyć bo dopiero wlazłem w ASG... Nie uśmiecha mi się kupić drugi mag :icon_smile:

A propo "konfetti" też się przytrafia :icon_razz:

Może ma to coś wspólnego z tym ale jak nakręcę pełnego maga to na tym nakręceniu może 30 strzałów da się oddać a niby powinno być więcej :P

Edited by Wojtaszek20

Magazynek to kwestia 20-30 zł, jeśli chodzi o klasyczne Cymy. Mi midy podawały dobrze w CM.028C (opisana wyżej sytuacja miała miejsce w Specnie).

Ewentualnie pożycz od kogoś na strzelance (o ile zamierzasz się z nią udać na takową).

Moim zdaniem to tylko kwestia problemów magazynka. Choć mogę się mylić, gdyż nie znam się na serwisowaniu replik, a jedynie doświadczenie sugeruje mi powyższy pomysł.

Tak na marginesie to kupowanie używanej CM.028 klasyfikowałbym w kategorii ryzykownych pomysłów. :D

Co by mogło jeszcze być ? Kulki się blokują na gumce HU... Strzela pierwsze kilka kulek pięknie a nagle klin i stoi, raczej nie blokują się na dystanserze tylko na kołnierzu gumki choć jest moim zdaniem idealnie równo (nie zawija się, nie jest krzywo). Chwilowo pomaga spryskanie smarem sylikonowym a podobno nie jest to zdrowe dla repliki

Edited by Wojtaszek20
  • 2 weeks later...