Wojtaszek20 Posted January 24, 2018 Report Share Posted January 24, 2018 Witam wszystkich. Na WMASG jestem nowy tak więc chciałbym się serdecznie przywitać :) Swoją replikę (CM-0.28A) kupiłem używaną na OLX. Od początku szwankowała a mianowicie częste zacięcia kulek w komorze HU. Posiadam kulki PJ 0,25g (próbowałem również na innych). Czasem wystrzeli pół maga kulek bez zająknięcia a niestety częściej występują zacięcia. Zdarza się, że pluje kilkoma kulkami. Jedyne co pomaga to wyjęcie maga i strzelanie "na pusto"... Komorę Hop up czyściłem i składałem na nowo z pełną starannością (gumka czarna, podejrzewam systema). Jest to moja pierwsza replika elektryczna. Może to być wina baterii nie dającej dobrego kopa ? Pierwsze kilka strzałów najlepiej na semi jest bajka. Przekopałem internet i nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na mój problem. Proszę o pomoc. Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted January 24, 2018 Report Share Posted January 24, 2018 A może problem jest z magiem? Próbowałeś innego? Ja miałem jednego maga po podłączeniu którego działy się przeróżne anomalie w stylu kulki wypadającej z lufy pod kątem prostym, albo "konfetii" - kilku kulek wystrzeliwanych na 5 metrów we wszystkie strony.. Quote Link to post Share on other sites
Wojtaszek20 Posted January 24, 2018 Author Report Share Posted January 24, 2018 (edited) Nie próbowałem i niestety nie wiem od kogo mógłbym pożyczyć bo dopiero wlazłem w ASG... Nie uśmiecha mi się kupić drugi mag :icon_smile: A propo "konfetti" też się przytrafia :icon_razz: Może ma to coś wspólnego z tym ale jak nakręcę pełnego maga to na tym nakręceniu może 30 strzałów da się oddać a niby powinno być więcej :P Edited January 24, 2018 by Wojtaszek20 Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted January 24, 2018 Report Share Posted January 24, 2018 Magazynek to kwestia 20-30 zł, jeśli chodzi o klasyczne Cymy. Mi midy podawały dobrze w CM.028C (opisana wyżej sytuacja miała miejsce w Specnie). Ewentualnie pożycz od kogoś na strzelance (o ile zamierzasz się z nią udać na takową). Moim zdaniem to tylko kwestia problemów magazynka. Choć mogę się mylić, gdyż nie znam się na serwisowaniu replik, a jedynie doświadczenie sugeruje mi powyższy pomysł. Tak na marginesie to kupowanie używanej CM.028 klasyfikowałbym w kategorii ryzykownych pomysłów. :D Quote Link to post Share on other sites
Wojtaszek20 Posted January 25, 2018 Author Report Share Posted January 25, 2018 Dzięki za podpowiedź. Fakt pomysł najlepszym nie był :p Quote Link to post Share on other sites
Wojtaszek20 Posted January 29, 2018 Author Report Share Posted January 29, 2018 (edited) Co by mogło jeszcze być ? Kulki się blokują na gumce HU... Strzela pierwsze kilka kulek pięknie a nagle klin i stoi, raczej nie blokują się na dystanserze tylko na kołnierzu gumki choć jest moim zdaniem idealnie równo (nie zawija się, nie jest krzywo). Chwilowo pomaga spryskanie smarem sylikonowym a podobno nie jest to zdrowe dla repliki Edited January 29, 2018 by Wojtaszek20 Quote Link to post Share on other sites
AmerykanskiRusek Posted February 12, 2018 Report Share Posted February 12, 2018 (edited) Może dysza nie dochodzi? Popychacz cały? Sprawdzałeś na innej gumce? Może dziura od przetrzymywania kulek w HU jest za mała? Edit: Albo za duża. Edited February 12, 2018 by AmerykanskiRusek Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts