robaki Posted January 26, 2018 Report Share Posted January 26, 2018 (edited) Szukam sprawdzonych w praktyce informacji - jakie kabury pełne do IPSC AA pasują do Glocka 17 od Tokyo Marui. Wiem, że stockowy zamek jest szerszy niż ostry stąd z repliką i kaburami jest problem. Dlatego mam go wymieniony na konwersję CNC od PGD w wersji "real steel dimensions" czyli zamek powinien pasować. Szkielet jednak pozostaje od TM. Przymierzałem kaburę Double Alpha Academy PDR Low Ride i niestety ledwo da się replikę do niej wsadzić, nie pasuje. Chodzi mi wyłącznie o pełne kabury, dziękuję za porady "kup se wieszak" :) Pozdrawiam Edited January 26, 2018 by robaki Quote Link to post Share on other sites
matrigs Posted January 26, 2018 Report Share Posted January 26, 2018 To jest kydexowa kabura prawda? Jeśli nie masz zamiaru jej oddać, możesz spróbować wsadzić replikę w 2-3 reklamówki, potem do kabury i kaburę ogrzać suszarką, albo kaburę wsadzić na chwilę do gorącej wody. Niech ostygnie z repliką wsadzoną i po wyciągnięciu repliki i usunięciu reklamówek powinno być ok. Tylko uwaga bo kydex się bardzo szybko robi bardzo miękki. Ja w ten sposób przerabiałem mnóstwo kabur z wszelakich tworzyw pod repliki Airsoftowe. Quote Link to post Share on other sites
robaki Posted January 26, 2018 Author Report Share Posted January 26, 2018 Hmm motyw z podgrzewanie znam - ale ta kabura jest akurat wyściełana zamszem przyszytym na krawędziach. Zwykłe kabury taktyczne (np. Iwo Hest/RedRiver) mam sprawdzone że replika wchodzi. Szukam kabury konkretnie pod AIPSC która podejdzie i będzie się nadawała do użycia jako "szybka" (czyli po tych zabiegach broń nie wypadnie ale też nie trzeba będzie się mocować z wydobyciem) Glock 17 i HICapa Tokyo Marui to sztandarowe modele AIPSC stąd liczę że temat jest już opanowany :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts