Punishment Posted January 27, 2018 Report Share Posted January 27, 2018 Witam. Wczoraj zainstalowałem komorę Prowin w moim Dytacu m4. Po instalacji pierścień hop-up nie kręcił się a replika strzelała kulką co drugi oddany strzał. Wyjąłem sprężynę dociskającą komorę do gearboxa i nagle działa bez problemu, pierścień regulacji sprawuje się jak złoto, strzela każdą kulką itd. ale minusem jest to, że komora bez docisku siedzi dosyć luźno i nie wszystkie magazynki wpinają się przy takim położeniu hop-up. Skróciłem sprężynę dociskającą i po włożeniu znowu pojawiły się początkowe problemy (sztywny pierścień hop up i problemy przy podawaniu kulek). Ktoś wie co może być nie tak?? Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted January 27, 2018 Report Share Posted January 27, 2018 Sprężynki dociskowe są nic nie warte. Ustal komorę na sztywno stosując o-ringi. Dokładasz/odejmujesz tyle oringów ile potrzebujesz, tak by komora siedziała sztywno i była idealnie zgrana ze szkieletem. Gdyby był problem z podawaniem kulek, zawsze możesz ją odpowiednio zdystansować od czoła szkieletu lub po prostu nieco poluzować. Bez chronografu niestety nic konkretnego nie zdziałasz. Quote Link to post Share on other sites
Punishment Posted January 29, 2018 Author Report Share Posted January 29, 2018 (edited) Problem rozwiązałem owijając przód komory i lufę taśmą teflonową. Teraz pozostaje dokupić oringi na boczne skrzydełka by całkowicie wyeliminować możliwość przesunięcia komory na boki. Edited January 29, 2018 by Punishment Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts