Dominn Posted February 16, 2018 Report Share Posted February 16, 2018 Cześć, Robiłem wczoraj podkładkowanie GB, zero tarć, mikroluz na zębatce silnikowej. Wszystko działało, dzisiaj przy strzelaniu poczułem dygotanie silnika wewnątrz chwytu, kable letnie. Co może być problemem? Luz za mały na zębatce silnikowej (mikroskopijny), czy może zębatka zbyt wysoko/nisko? Quote Link to post Share on other sites
Dominn Posted February 16, 2018 Author Report Share Posted February 16, 2018 Odpowiadam sam sobie (na wypadek, gdyby ktoś w przyszłości tutaj trafił) - zbyt mały luz dla zębatki silnikowej. Była nieco za nisko, więc silnik ją minimalnie unosił. Quote Link to post Share on other sites
Dominn Posted February 27, 2018 Author Report Share Posted February 27, 2018 Muszę odkopać. Po wymianie okablowania na cieńsze silnik znowu podskakuje. Wydaje mi się, że chwyt pistoletowy jest odrobine szerszy, niż standardowy. Jest możliwe, że jest w nim po prostu za luźno? Trudni mi uwierzyć, że to zębatka znowu (ani nie rzęzi, luz lekki jej tam zrobiłem, nie grzeje kabli ani wtyków). Quote Link to post Share on other sites
Dominn Posted March 5, 2018 Author Report Share Posted March 5, 2018 EDIT Wymieniłem chwyt na klasyczny, silnik dalej podskakuje. Może zębatka silnikowa jest za wysoko? Ma za duży luz? Quote Link to post Share on other sites
blitzmephi Posted March 9, 2018 Report Share Posted March 9, 2018 Oklej silnik izolką, żeby ciasno siedział w chwycie i chyba z głowy. U mnie silnik siedział w chwycie luźno i przy rozpoczęciu pracy silnika było czuć uderzenie wewnątrz chwytu. Quote Link to post Share on other sites
Dominn Posted March 9, 2018 Author Report Share Posted March 9, 2018 Oklej silnik izolką, żeby ciasno siedział w chwycie i chyba z głowy. U mnie silnik siedział w chwycie luźno i przy rozpoczęciu pracy silnika było czuć uderzenie wewnątrz chwytu. Za mocno grzeje się bez izolatki, z izolatką by się zagotował. Problem w sumie przestał występować, po prostu, wyciągnąłem i włożyłem silnik z 15 razy i już jest ok.. Sam nie wiem od czego. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts