kazikson891 Posted February 17, 2018 Report Share Posted February 17, 2018 Witam serdecznie. Jestem nowy na forum wiec wybaczcie za wszelkiego rodzaju błędy ale potrzebuje pomocy. Zakupiłem ostatnio cylinder wraz z głowicą tłoka bore up m4 od SHS. Zabrałem sie za wymianę i ku mojej udręce bore up jest kompletnie nieszczelny. Nie wiem czy zrobiłem coś źle czy zestaw jest felerny. Błagam pomóżcie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted February 17, 2018 Report Share Posted February 17, 2018 W którym dokładnie miejscu jest nieszczelny? Głowica tloka<>cylinder? Cylinder<>glowica cylindra? Głowica cylindra<>dysza? Tak czy siak jest to jedynie kwestia dopasowania o-ringów. Quote Link to post Share on other sites
kazikson891 Posted February 17, 2018 Author Report Share Posted February 17, 2018 Nieszczelny jest w miejscu głowica tłoka <> cylinder. Właśnie wydaje mi się, że oring jest za mały. Głowica nie stawia żadnego oporu wręcz ma spory luz. Złożyłem wszystko do kupy i jest masakra:( Głowica niby wyciszona a chodzi jeszcze głośniej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted February 17, 2018 Report Share Posted February 17, 2018 Chodzi głośniej bo nie ma szczelności. Dopasuj o-ring na głowicy, uzyskaj szczelność i kompresję. Nie strzelaj narazie bo może pęknąć Ci szkielet. Quote Link to post Share on other sites
kazikson891 Posted February 18, 2018 Author Report Share Posted February 18, 2018 Dzieki za pomoc. Dzisiaj pojadę w poszukiwaniu o-ringa i jak złoże na nowo gearbox to dam znac jak chodzi. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
kazikson891 Posted February 18, 2018 Author Report Share Posted February 18, 2018 Dzisiaj zakupiłem na szybko w markecie ogólnobudowlanym o-ring lecz jest taki sam i nie ma żadnej różnicy w szczelności. Nie mogłem znaleźć żadnego grubszego. Znalazłem na Allegro o-ring RA-tech czerwony i wydaje się grubszy. Zamawiać czerwony czy muszę znaleźć konkretnie pod bore up? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted February 18, 2018 Report Share Posted February 18, 2018 Boreup ma powiększone średnice cylindra, głowicy cylindra, głowicy tłoka, dyszy. Więc potrzebujesz szerszego o-ringa, nie koniecznei grubszego bo będzie Ci się blokować na głowicy tłoka i szczelności nie będzie tym bardziej. Nie zamawiaj żadnych ra-tech bo to o-ringi do replik gazowych. Na allegro też nie widzę sensu byś zamawial, tu masz sklep w którym ja się zaopatruję. http://oringi-simmeringi.sklep.pl/ Tutaj zamów, ewentualnie jak chcesz to mogę Ci dopasować kilka o-ringów, mam ich w ciul. Jak co to pisz pw. Quote Link to post Share on other sites
kazikson891 Posted February 21, 2018 Author Report Share Posted February 21, 2018 Udało mi się dobrać odpowiedni o-ring i szczelność jest jak należy. Dzięki wielkie za pomoc i temat zamykam :) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted February 21, 2018 Report Share Posted February 21, 2018 Teraz jeszcze pytanie czy tłok porusza się swobodnie ;) Quote Link to post Share on other sites
kazikson891 Posted February 21, 2018 Author Report Share Posted February 21, 2018 No na sucho chodzi z lekkim oporem ale muszę lekko przesmarować o-ring i powinno byc dobrze. Uszczelka jest 20x2,5 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 Kup jakiś lepszy smar. Od biedy silikonowy może być, ale on się w trakcie pracy mechanizmu staje mocno rzadki i spływa/wytryskuje przez dyszę. Polecam ten http://asgrevolution.com.pl/sklep/gazy-i-smary/19-smar-do-cylindra-asgrevolution.html Quote Link to post Share on other sites
kazikson891 Posted February 22, 2018 Author Report Share Posted February 22, 2018 Dzieki wielkie:) narazie użyłem do sprawdzenia smar litowy w nie dużej ilości. Jak bede miał chwile czasu to złoże wszystko do kupy i zobaczymy jak chodzi:) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts