Jaroov Posted February 18, 2018 Report Share Posted February 18, 2018 Gearbox ver.3 od GFC pełen stock. Wymieniłem przewody na niskooporowe, dołożyłem mosfet z aktywnym hamulcem Gate Nanohard, bateria LiPo 11,1V 1800mah Redox 50C. Po około 1k kulek zaczął się dziwnie zachowywać, tj. "półstrzały". Po demontażu okazało sie, że poszły zęby. Dlaczego? Za mocna batka? Aktywny hamulec? Co dalej robić? Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc. Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted February 18, 2018 Report Share Posted February 18, 2018 (edited) Plastikowe zęby, lipo 11, zbyt szybkie zębatki/silnik, full auto, zacinka = zęby zmielone. W każdej replice, którą robię wrzucam tłok z metalowymi zębami. Też tak zrób. Edited February 18, 2018 by wallop Quote Link to post Share on other sites
Jaroov Posted February 19, 2018 Author Report Share Posted February 19, 2018 Ok. W takim razie jaki wzmocniony zestaw lub pojedyńcze części polecasz? Docelowo planuję DMR z M140 od Guardera. Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted February 19, 2018 Report Share Posted February 19, 2018 (edited) Budowa dmr to nie tylko wymiana tłoka i wrzucenie mocnej sprężyny. To w sumie modyfikacja całej repliki. Bez szczelności i na źle dobranych częściach replika szybko Ci padnie. Tłok polecam SHS z 14 lub 15 metalowymi zębami, pełny bez wycięć, fioletowy lub niebieski. Lub nieco lepiej Retro Arms 14,5 stalowego zęba. Lub najlepiej Modify Quantum. Edited February 19, 2018 by wallop Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts