Alcarin Posted February 25, 2018 Report Share Posted February 25, 2018 (edited) Czołem, próbowałem przegrzebać forum w poszukiwaniu odpowiedzi, ale przekopanie się przez kilkaset stron tematów około-radiowych trochę mnie przerosło. Dlatego piszę z bezpośrednim pytaniem. Mam Baofenga UV5R i chcę do niego kupić laryngofon. Wszystko pięknie. Do tego miejsca działa, a teraz czas na komplikacje. Chciałbym, żeby laryngofon zastępował normalny mikrofon w słuchawkach... I do tego jakiś większy PTT przypinany do kamizelki czy coś, żeby pozbyć się tego guziczka rodem ze słuchawek telefonicznych. Czy taka kombinacja ma w ogóle sens istnienia i co też ważne sens działania? Wiem, kombinuję, ale wielkie umysły tak mają :teeth: TL:DR - zastąpić tego dousznego czopka w laryngofonie normalnymi słuchawkami i wkomponować w to normalny PTT! :icon_biggrin: Jak gdzieś już takie coś było poruszane to pokornie proszę o wybaczenie i przekierowanie do odpowiedniego tematu :icon_smile: Edited February 25, 2018 by Alcarin Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted February 25, 2018 Report Share Posted February 25, 2018 Kupujesz Peltory Comtac i do nich laryngofon podłączany zamiast mikrofonu. Nawet wiem kto ma taki laryngofon na sprzedaż za 100zł. Quote Link to post Share on other sites
Alcarin Posted February 26, 2018 Author Report Share Posted February 26, 2018 (edited) Peltory to nawet mam w planie. Ale z tego co widziałem to laryngofon do nich kosztuje więcej od pieniędzy. Anyway podłączę to później do Baofenga? I czy muszę ze wszystkim polegać na sprzęcie Peltora czy jest opcja na czymś trochę oszczędzić? Edited February 26, 2018 by Alcarin Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted February 26, 2018 Report Share Posted February 26, 2018 Tu masz za 100zł https://www.facebook.com/groups/174308569382586/permalink/1328434863969945/?sale_post_id=1328434863969945 Słuchawki podłączysz do Bao za pomocą dowolnego PTT (lepszy byłby przerobiony oryginalny niż chińska kopia) ja lubię Peltora bo można je niedrogo kupić, ale nie gardzę też TCI. https://www.ebay.com/itm/PELTOR-Push-To-Talk-Adapter-RACAL-MBITR-FL50-01/282859121641?hash=item41dbb7abe9:g:~MYAAOSwTm9Z-o9v Jedyne co musisz zrobić to albo kupić od kogoś już przerobione PTT ze wzmacniaczem, albo samemu dłubać, bo mikrofon dynamiczny nie bangla z Baofengiem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts