Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem mp5 Galaxy

Recommended Posts

Witam

Wczoraj przyszła do mnie MP5'iątka Galaxy. Naładowałem akumulator, naładowałem magazynek i zacząłem strzelać...ii tu pojawiły się problemy a mianowicie:

-kulki lecą 15 m prosto w potem wznoszą się 5 metrów w górę (nie zależnie od regulacji hu)

-stockowy magazynek (hi-cap) podaje jak chce tzn. Poda jedną kulkę potem 3 strzały suche potem znowu jedną

-czasami replika pluje na 3m

I tu się rodzi pytanie czy warto się z tym bawić (naprawa i td) czy lepiej odrazu oddać na gwarancję

Z góry dzięki za odpowiedź

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Prawdopodobnie masz coś nie tak w okolicy komory HU.

1. możliwe, że dystanser cały czas naciska na gumkę więc nawet przy HU ustawionym na zero masz go jednak "włączonego",

2. problem z kulkami (jakie?) lub właśnie wyżej wymieniony problem z dystanserem. Kulka wchodzi do komory, ale przez zbyt duży nacisk dystansera jest przepychana na raty,

3. jak wyżej lub problem ze szczelnością.

W każdym razie jeśli nie masz dwóch lewych rąk wyposażonych w same kciuki to poleciłbym nie bawić się w gwarancje, a jedynie rozłożyć częściowo replikę i zajrzeć w lufę i komorę HU. Tutoriale jak rozkładać z pewnością znajdziesz w necie.