Morfeusz Posted October 11, 2005 Report Share Posted October 11, 2005 znajomy zrobił taki oto filmik mojej ekipy, niestety niemiał odpowiednio dobrego programy dlatego jest w nim kilka błędów.... ściagać i ocenieć :wink: waga ok 4 mb http://k-ow.net/~pawelkostrze/morf/inne/spap.rar Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted October 11, 2005 Report Share Posted October 11, 2005 A to ja sobie popisze :) Oczywiście, ogólnie fajne migawki i niezłe wykonanie, szkoda, że bez dźwięku, ale poprzyczepiam się do szczegółów. Nie podobało mi się pochylanie kamery przy wykonywaniu "zakrętów". Chyba operator za dużo nagrał się w symulatory lotu :) Sceny ze zmianą broni głównej na boczną - zdecydowanie za wolno, nie tylko jak na SPAP, ale jak na kogokolwiek 8) Klęczący człowiek ze strzelbą - a gdzie on się nauczył w sytuacji bojowej klękać na oba kolana? :o Wrzucanie petardy... Hmmm jak już człowiek się pokazał w drzwiach - cały korpus, z bronią, to wrzucanie flasha razej mija się z celem. Cały figiel polaga na tym, żeby wrzucić go nipostrzeżenie - np. "hakiem" samym przedramieniem, tak jak to jest pokzane z 10sek później. No i w paru sytuacjach - łokcie. Warto się nauczyć poprawnej postawy ;) Quote Link to post Share on other sites
Looc Posted October 11, 2005 Report Share Posted October 11, 2005 Filmik bardzo ciekawy, jak zaczynają się słowa piosenki to troszke klimat znika ale może być, nie wiem dlaczego ale wydaje mi się, że shotgun idący pierwszy byłby bardziej na miejscu. (popracujcie nad latareczką w sd3 w innym miejscu, ta strasznie mała i dziwnie to wygląda na tłumiku) Ogólna ocena 4 Quote Link to post Share on other sites
Alastor Posted October 11, 2005 Report Share Posted October 11, 2005 Według mnie źle dobrana muzyka i słaba jakość przez co czuję niesmak :|. Quote Link to post Share on other sites
Zgedi Posted October 11, 2005 Report Share Posted October 11, 2005 Film sredni bo jakos srednia...pewnie robiony aparatem :wink: W ok 50 sekundzie jak bylo wejscie po terroryste to caly team polecial do niego i bylby problem jakby byl jakis zly pan po przeciwnej stronie ale to juz takie gdybanie Ten pan z shootgunem niezbyt udanie wzucil to petarde a zreszta powinna to zrobic osoba stojaca za nim...a jesli idzie ogolnie o MOUT i CQB to pierwsza osoba powinna miec bron w pozycji wysokiej aby mogla szybciej zareagowac Ale mysle ze komentowanie tego filmu pod wzgledem taktycznym jest troche nie wporzadku bo oczywistym jest ze to pokazowka wiec robi sie to aby jakos wygladalo a nie bylo zgodne ze wszystkimi taktykami Oceniam na 4 :) Quote Link to post Share on other sites
Morfeusz Posted October 11, 2005 Author Report Share Posted October 11, 2005 dobra dzięki ogólnie za uwagi/rady ale.... jako ekipa działamy ze sobą od czerwca tego roku, więc nauczenie się wszystkiego w perfekcyjny sposób w tak krótkim czasie jest niestety niemożliwy wszystkie błędy w trzymaniu broni wchodzenia do budynku, kolejność, itp... niestety ciagle się uczymy co do filmiku: jakośc kupowata wszystkie filmiki robione aparatem cyfrowym. Muzyka +sklejenie filmu ( montaż ) robł gosciu który miał dostep tylko do podstawowego programu do obróbki...także myśle ze kiedy bedzie dostęp do bardziej "profesjonalnych" programków zrobi się coś lepszego dzieki za komentarze :P Quote Link to post Share on other sites
Zgedi Posted October 11, 2005 Report Share Posted October 11, 2005 jako ekipa działamy ze sobą od czerwca tego roku, więc nauczenie się wszystkiego w perfekcyjny sposób w tak krótkim czasie jest niestety niemożliwy A to jak na 3 miechy to niezle...a mozna wiedziec ktory to jestes ty na tym filmie? :) Quote Link to post Share on other sites
Morfeusz Posted October 11, 2005 Author Report Share Posted October 11, 2005 (popracujcie nad latareczką w sd3 w innym miejscu, ta strasznie mała i dziwnie to wygląda na tłumiku) Ogólna ocena 4 niech ten cytat posłuzy ci do odszyfrowania który to ja jestem :wink: Quote Link to post Share on other sites
tanng0 Posted October 15, 2005 Report Share Posted October 15, 2005 nie che nic mowić, ale mam 15 lat (od poł roku interesuje sie asg) i w niektórych przedstawionych na filmie sytułacjach sam (razem z moją sprężyną z allegro) rozwlaiłbym conajmniej dwóch z was.. Ale fakt faktem to tylko pokazówka... p.s. najsmieszniej wyglądało to jak w scenie z czołganiem się pod oknem- ten drugi ktos klękał jakby mu zaraz mieli kulke w łeb walnąc(taka prawdziwą kulke). A i pzrepraszam jeśli kogoś urazila moja wypowiedz, ale umnie co w sercu to na języku Quote Link to post Share on other sites
Zgedi Posted October 15, 2005 Report Share Posted October 15, 2005 najsmieszniej wyglądało to jak w scenie z czołganiem się pod oknem- ten drugi ktos klękał jakby mu zaraz mieli kulke w łeb walnąc(taka prawdziwą kulke). Fajnie po amerykansku...sam lubie sie tak walic na glebe bo jest szybciej...tylko ze w lesie oczywiscie bo na asfalcie wolalbym nie ryzykowac :wink: Quote Link to post Share on other sites
tanng0 Posted October 15, 2005 Report Share Posted October 15, 2005 ja zawsze rzucam się na ręke- jest zdecydowanie szybciej, a i wcale nie boli Quote Link to post Share on other sites
Morfeusz Posted October 15, 2005 Author Report Share Posted October 15, 2005 tango a wiesz jaka jest różnica miedzy airsoftem w którym sie ty bawisz a taktyką wiesz zapewne bys nas wszystkich rozwalił, dlatego niechciałbym mieć z Tobą doczynienia, strach sie bać............. Quote Link to post Share on other sites
tanng0 Posted October 15, 2005 Report Share Posted October 15, 2005 nie powiedzialem ze rozwalilbym was wszystkich bo to zdeczka nierealne przy 5 na jednego, ale w niektorych sytułacjach ze 2 bym zdążył zdjąć, zanim dostałbym pięknego heda między oczy :D Quote Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted October 15, 2005 Report Share Posted October 15, 2005 Hej koleś skończ jałową dyskusje o Twoich umiejetnościach rodem z Rambo. Chłopaki chcieli filmik pokazać nad którym troche pracowali. Moim zdaniem filmik jest dobry, było troche pracy nad nim ale jest jeszcze co poprawiać. Grunt, że jesteście na dobrej drodze i niedługo spodziewamy się jakiegoś Wyśmienitego filmiku czego Wam życze. Nasza ekipa też kręciła filmiki ale wole się nimi nie chwalić :lol: . Wszystkie są takie "niepoważne" i na dodatek zaraz usłysze "a ja to bym Was rozwalił". Oczywiście nie można zapomnieć o baaaaaaaardzo długim wyjmowaniu pistoletów z kabur :wink: . Ale nie będe się rozpisywał opisywał bo się należy wstydzić takich "filmików". Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
tanng0 Posted October 15, 2005 Report Share Posted October 15, 2005 ja nie się nie chwale swoimi umiejetnosciami rambo do ktorych mi daleko tylko się 'bronię' , a filmik też mi się podobał poza tą troszki smieszną sceną o ktorej już mówiłęm- może zrobie kiedys filmik mojego teamu to sobie ponajżdzacie na niego w ramach rewanżu I mówiłem że nikogo nie chce obrażać. Powidziałem tylko że na filmie były takie sytułacje, kiedy na prawde w ramach szzceścia kogoś bym trafił. Quote Link to post Share on other sites
Morfeusz Posted October 15, 2005 Author Report Share Posted October 15, 2005 dlaeczego niema więcej takich wypowiedszi jak Grey Fox przynajmniej gości pisze na powaznie a niezachowuje sie jak "rambo", filmik tanga z góry dziekuje w strzelankach nic nowego niewymyślisz ten filmik miałbyć tylko do naszego wglądu no ale wyszło inaczej może kiedyś zrobi się coś bardziej "powazniejszego" Quote Link to post Share on other sites
Zgedi Posted October 15, 2005 Report Share Posted October 15, 2005 ja zawsze rzucam się na ręke- jest zdecydowanie szybciej, a i wcale nie boli A jak to wyglada...chodzi ci o to ze robi sie wykrok,wystawia reke i przewala na bok?..bo na reke to ja sie nigdy nie zucalem bo jeszcze sie polamie :) Quote Link to post Share on other sites
mjp Posted October 17, 2005 Report Share Posted October 17, 2005 w/g mnie filmik całkiem niezły biorąc pod uwgę ile istnieje ten team jako "demo" grupy jest całkiem do przyjęcia (demo - można pokazać żóltodziobowi w asg - a tak wypoczywałem w weekend :lol: ) poza tym wiem z doświadczenia że na filmnie jak to "idze do wszystkich" to niezawsze all wyjdzie perfekcyjnie;] Quote Link to post Share on other sites
MichelCat Posted October 17, 2005 Report Share Posted October 17, 2005 Jest nieźle, polecam na przyszłość nakręcić 10-razy więcej materiału, potem łatwiej coś sklecić, kombinować z kadrami, powtarzania ujęć z różnych kierunków tej samej sytuacji, przez co można zbudować lepszą dramaturgię. Muzyka to sprawa gustu, ale zauważyłem że większość teledysków, demosów grup bazuje na jakimś metalu. Niestety tylko w nielicznych jest ona dopasowana. W tym akurat ujmuje ona całości, miast jej dodawać... ale to też sprawa poznania programu montażowego i kwestia doświadczenia w sposobie montażu tego typu filmików. Przydałoby się również wzrostu jakości, nieprzechylania kamry przy zakręcaniu, zróżnicowania kadrów (plenerowe, postaciowe, close up, detali... np zbliżenia na samą kaburę i moment wyjmowania broni i sekundę później ujęcie całej postaci z powtórzonego ujęcia z oddali). No i produkować tego więcej :) wiem jak to u nas bywa, biorę czasem aparat z dwoma obiektywami, który wygląda jak wyrzutnia LAW a w czasie 8-godzinnej strzelanki nie ma nwet czasu na 5 zdjęć... :) Quote Link to post Share on other sites
tanng0 Posted October 18, 2005 Report Share Posted October 18, 2005 ja zawsze rzucam się na ręke- jest zdecydowanie szybciej, a i wcale nie boli A jak to wyglada...chodzi ci o to ze robi sie wykrok,wystawia reke i przewala na bok?..bo na reke to ja sie nigdy nie zucalem bo jeszcze sie polamie :) nom właśnie mniej więcej tak to wygląda, tylko nie wale sie na bok- od razu na brzuch :D, a jeśli chodzi o połamanie się to ja jestem zahartowany, bo jak gram w piłke nożną, to zawsze stoje na bramce- więc rzucanie się na ręke to akurat najmniejszy problem :] Quote Link to post Share on other sites
kono Posted October 20, 2005 Report Share Posted October 20, 2005 Witam. Chcialem podziekowac za wasze opinie. tanng0 to ja jestem tym 2 kolesiem :twisted: co tak fajnie spada na kolana, na którym odrazu bys wykonal swoja egzekucje poprzez headshot'a i przy okazji zabił pół druzyny. Chcialem jeszcze raz podkreslic ze ASG i TAKTYKĘ CZARNĄ łączą tylko repliki broni(AirSoftGun). Apropo Twojej techniki spadania na ziemie. To w co sie bawisz to ASG i tam to przejdzie. A zobacz na to z innej strony... jakby to byla prawdziwa broń i bys sie tak z nia rzucał (jeszcze raz przypominam ze nie jest to MAX PAYNE) to mogła by sama wystrzelić itp. Dlatego nie popieram łączenia piłki nożnej z ASG :lol: , aczkolweiek sam lubie sobie pokopać P.S. DOBRZE ZE W CZASIE STRZELANKI NIE WYSKAKUJESZ I NIE CZESTUJESZ KOGOS STRZALEM Z WOLEJA W GŁOWE I PRZY OKAZJI DO NIEGO STRZELASZ. Jeszcze o filmiku. Zaczynalismy dzialac pod koniec czerwca tego roku i prawie na kazdym "desancie" był APARAT cyfrowy podkreślam APARAT. Działaliśmy tak srednio co 2 tygodnie. I czasami cos nakrecilismy. i tak to sie skladalo i mialem wszystko w folderze na dysku. i pewnego dnia mój brat zaczał sie bawic jakims najprostszym programikiem do tworzenia filmików i skelił cos takiego. To Demo zostalo stworzone z króciutkich filmików, które nie były krecone z myślą o jakiejs 'wiekszej produkcji" :lol: Pozdrawiam! :arrow: SPAPANTYTERRORO. :!: Quote Link to post Share on other sites
Julas Posted October 20, 2005 Report Share Posted October 20, 2005 Nie wiem czy ktoś już tu o tym wspomniał ale chciałem zwrócić uwagę na fakt, iż biegnąc nie wymachujemy bronią krótką bądź długą (koncówka filmu) Quote Link to post Share on other sites
MAR Posted November 6, 2005 Report Share Posted November 6, 2005 fajny Filmik.... pragnę też oznajmić że wkrótce ukaże się także filmik mojej produkcji... w Tym tygodniu biorę się do roboty i jak tylko będzie skończony to go wystawie na forum. :lol: Quote Link to post Share on other sites
Mycha_SPAT Posted November 22, 2005 Report Share Posted November 22, 2005 Gratuluje odwagi pokazania filmiku... Bo niestety tak to juz jest, ze ZAWSZE znajdzie sie ktos, kto bedzie wytykal bledy ;) Dlatego tez ja sie nie przylacze do grona krytykujacych tylko zycze wam dalszego rozwoju :D Uwazajcie czesciej na swoje plecy... :wink: Quote Link to post Share on other sites
kono Posted May 19, 2006 Report Share Posted May 19, 2006 Witam. 4 czerwca otwieramy nabór do naszej druzyny. Chcialem podkreslic, ze SPAP KRAKÓW to druzyna rekonstrukcyjna oddziałów antyterrorystycznych polskiej policji. Grupa specjalizuje sie w czarnej taktyce. Zapraszam na oficjalna stronke i forum naszej ekipy www.spap.go.pl www.spap.fora.pl. Wszystkich zainteresowanych prosze o kontakt. SPAP KRAKÓW. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts