Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Nowy filmik SPAP

Recommended Posts

A to ja sobie popisze :)

Oczywiście, ogólnie fajne migawki i niezłe wykonanie, szkoda, że bez dźwięku, ale poprzyczepiam się do szczegółów.

Nie podobało mi się pochylanie kamery przy wykonywaniu "zakrętów". Chyba operator za dużo nagrał się w symulatory lotu :)

Sceny ze zmianą broni głównej na boczną - zdecydowanie za wolno, nie tylko jak na SPAP, ale jak na kogokolwiek 8)

Klęczący człowiek ze strzelbą - a gdzie on się nauczył w sytuacji bojowej klękać na oba kolana? :o

Wrzucanie petardy... Hmmm jak już człowiek się pokazał w drzwiach - cały korpus, z bronią, to wrzucanie flasha razej mija się z celem. Cały figiel polaga na tym, żeby wrzucić go nipostrzeżenie - np. "hakiem" samym przedramieniem, tak jak to jest pokzane z 10sek później.

No i w paru sytuacjach - łokcie. Warto się nauczyć poprawnej postawy ;)

Filmik bardzo ciekawy, jak zaczynają się słowa piosenki to troszke klimat znika ale może być, nie wiem dlaczego ale wydaje mi się, że shotgun idący pierwszy byłby bardziej na miejscu.

(popracujcie nad latareczką w sd3 w innym miejscu, ta strasznie mała i dziwnie to wygląda na tłumiku)

Ogólna ocena 4

Film sredni bo jakos srednia...pewnie robiony aparatem :wink:

W ok 50 sekundzie jak bylo wejscie po terroryste to caly team polecial do niego i bylby problem jakby byl jakis zly pan po przeciwnej stronie ale to juz takie gdybanie

Ten pan z shootgunem niezbyt udanie wzucil to petarde a zreszta powinna to zrobic osoba stojaca za nim...a jesli idzie ogolnie o MOUT i CQB to pierwsza osoba powinna miec bron w pozycji wysokiej aby mogla szybciej zareagowac

Ale mysle ze komentowanie tego filmu pod wzgledem taktycznym jest troche nie wporzadku bo oczywistym jest ze to pokazowka wiec robi sie to aby jakos wygladalo a nie bylo zgodne ze wszystkimi taktykami

Oceniam na 4 :)

dobra dzięki ogólnie za uwagi/rady ale....

jako ekipa działamy ze sobą od czerwca tego roku, więc nauczenie się wszystkiego w perfekcyjny sposób w tak krótkim czasie jest niestety niemożliwy

wszystkie błędy w trzymaniu broni wchodzenia do budynku, kolejność, itp... niestety ciagle się uczymy

co do filmiku: jakośc kupowata wszystkie filmiki robione aparatem cyfrowym. Muzyka +sklejenie filmu ( montaż ) robł gosciu który miał dostep tylko do podstawowego programu do obróbki...także myśle ze kiedy bedzie dostęp do bardziej "profesjonalnych" programków zrobi się coś lepszego

dzieki za komentarze :P

nie che nic mowić, ale mam 15 lat (od poł roku interesuje sie asg) i w niektórych przedstawionych na filmie sytułacjach sam (razem z moją sprężyną z allegro) rozwlaiłbym conajmniej dwóch z was.. Ale fakt faktem to tylko pokazówka...

p.s. najsmieszniej wyglądało to jak w scenie z czołganiem się pod oknem- ten drugi ktos klękał jakby mu zaraz mieli kulke w łeb walnąc(taka prawdziwą kulke).

A i pzrepraszam jeśli kogoś urazila moja wypowiedz, ale umnie co w sercu to na języku

najsmieszniej wyglądało to jak w scenie z czołganiem się pod oknem- ten drugi ktos klękał jakby mu zaraz mieli kulke w łeb walnąc(taka prawdziwą kulke).

Fajnie po amerykansku...sam lubie sie tak walic na glebe bo jest szybciej...tylko ze w lesie oczywiscie bo na asfalcie wolalbym nie ryzykowac :wink:

Hej koleś skończ jałową dyskusje o Twoich umiejetnościach rodem z Rambo. Chłopaki chcieli filmik pokazać nad którym troche pracowali. Moim zdaniem filmik jest dobry, było troche pracy nad nim ale jest jeszcze co poprawiać. Grunt, że jesteście na dobrej drodze i niedługo spodziewamy się jakiegoś Wyśmienitego filmiku czego Wam życze.

Nasza ekipa też kręciła filmiki ale wole się nimi nie chwalić :lol: . Wszystkie są takie "niepoważne" i na dodatek zaraz usłysze "a ja to bym Was rozwalił". Oczywiście nie można zapomnieć o baaaaaaaardzo długim wyjmowaniu pistoletów z kabur :wink: . Ale nie będe się rozpisywał opisywał bo się należy wstydzić takich "filmików".

Pozdrawiam

ja nie się nie chwale swoimi umiejetnosciami rambo do ktorych mi daleko tylko się 'bronię' , a filmik też mi się podobał poza tą troszki smieszną sceną o ktorej już mówiłęm- może zrobie kiedys filmik mojego teamu to sobie ponajżdzacie na niego w ramach rewanżu

I mówiłem że nikogo nie chce obrażać. Powidziałem tylko że na filmie były takie sytułacje, kiedy na prawde w ramach szzceścia kogoś bym trafił.

dlaeczego niema więcej takich wypowiedszi jak Grey Fox przynajmniej gości pisze na powaznie a niezachowuje sie jak "rambo", filmik tanga z góry dziekuje w strzelankach nic nowego niewymyślisz

ten filmik miałbyć tylko do naszego wglądu no ale wyszło inaczej może kiedyś zrobi się coś bardziej "powazniejszego"

w/g mnie filmik całkiem niezły biorąc pod uwgę ile istnieje ten team

jako "demo" grupy jest całkiem do przyjęcia

(demo - można pokazać żóltodziobowi w asg - a tak wypoczywałem w weekend :lol: ) poza tym wiem z doświadczenia że na filmnie jak to "idze do wszystkich" to niezawsze all wyjdzie perfekcyjnie;]

Jest nieźle, polecam na przyszłość nakręcić 10-razy więcej materiału, potem łatwiej coś sklecić, kombinować z kadrami, powtarzania ujęć z różnych kierunków tej samej sytuacji, przez co można zbudować lepszą dramaturgię. Muzyka to sprawa gustu, ale zauważyłem że większość teledysków, demosów grup bazuje na jakimś metalu. Niestety tylko w nielicznych jest ona dopasowana. W tym akurat ujmuje ona całości, miast jej dodawać... ale to też sprawa poznania programu montażowego i kwestia doświadczenia w sposobie montażu tego typu filmików. Przydałoby się również wzrostu jakości, nieprzechylania kamry przy zakręcaniu, zróżnicowania kadrów (plenerowe, postaciowe, close up, detali... np zbliżenia na samą kaburę i moment wyjmowania broni i sekundę później ujęcie całej postaci z powtórzonego ujęcia z oddali). No i produkować tego więcej :) wiem jak to u nas bywa, biorę czasem aparat z dwoma obiektywami, który wygląda jak wyrzutnia LAW a w czasie 8-godzinnej strzelanki nie ma nwet czasu na 5 zdjęć... :)

ja zawsze rzucam się na ręke- jest zdecydowanie szybciej, a i wcale nie boli

A jak to wyglada...chodzi ci o to ze robi sie wykrok,wystawia reke i przewala na bok?..bo na reke to ja sie nigdy nie zucalem bo jeszcze sie polamie :)

nom właśnie mniej więcej tak to wygląda, tylko nie wale sie na bok- od razu na brzuch :D, a jeśli chodzi o połamanie się to ja jestem zahartowany, bo jak gram w piłke nożną, to zawsze stoje na bramce- więc rzucanie się na ręke to akurat najmniejszy problem :]

Witam. Chcialem podziekowac za wasze opinie.

tanng0 to ja jestem tym 2 kolesiem :twisted: co tak fajnie spada na kolana, na którym odrazu bys wykonal swoja egzekucje poprzez headshot'a i przy okazji zabił pół druzyny. Chcialem jeszcze raz podkreslic ze ASG i TAKTYKĘ CZARNĄ łączą tylko repliki broni(AirSoftGun). Apropo Twojej techniki spadania na ziemie. To w co sie bawisz to ASG i tam to przejdzie. A zobacz na to z innej strony... jakby to byla prawdziwa broń i bys sie tak z nia rzucał (jeszcze raz przypominam ze nie jest to MAX PAYNE) to mogła by sama wystrzelić itp. Dlatego nie popieram łączenia piłki nożnej z ASG :lol: , aczkolweiek sam lubie sobie pokopać P.S. DOBRZE ZE W CZASIE STRZELANKI NIE WYSKAKUJESZ I NIE CZESTUJESZ KOGOS STRZALEM Z WOLEJA W GŁOWE I PRZY OKAZJI DO NIEGO STRZELASZ.

Jeszcze o filmiku. Zaczynalismy dzialac pod koniec czerwca tego roku i prawie na kazdym "desancie" był APARAT cyfrowy podkreślam APARAT. Działaliśmy tak srednio co 2 tygodnie. I czasami cos nakrecilismy. i tak to sie skladalo i mialem wszystko w folderze na dysku. i pewnego dnia mój brat zaczał sie bawic jakims najprostszym programikiem do tworzenia filmików i skelił cos takiego. To Demo zostalo stworzone z króciutkich filmików, które nie były krecone z myślą o jakiejs 'wiekszej produkcji" :lol: Pozdrawiam! :arrow: SPAPANTYTERRORO. :!:

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 5 months later...