Manias92 Posted March 25, 2018 Report Share Posted March 25, 2018 Witam. Posiadam Cyme 612. Wymieniłem dyszę na shs doszczelnioną https://armytec.pl/dysze/2076-dysza-do-m4.html nie mierzyłem suwmiarką - porównałem i na oko długość jest taka sama. Wszystko działa. Zamiast stockowej baterii Nimh 8.4 kupiłem Lipo 11.1 - działało, po kilku magazynkach replika zaczęła oddawać puste strzały. Dysza zamiast po strzale cofnąć się i pozostać w tylnym położeniu wraca kawałek tak, ze widać ją w otworze komory hu. Na Nimh'u działa poprawnie i strzela. Czy rozwiązaniem będzie zastosowanie opóźniacza listwy dosyłacza? Quote Link to post Share on other sites
wallop Posted March 25, 2018 Report Share Posted March 25, 2018 Jest kilka rozwiązań 1. Mniejsze napięcie akumulatora 2. Mosfet z aktywnym hamulcem 3. Opóźniacz popychacza 4. Inna dysza 5. Inna gumka 6. Zdystansowanie komory 7. Precyzyjniejszy montaż 8. Lepsze magazynki To tak na szybko, pewnie znalazłoby się coś jeszcze. Quote Link to post Share on other sites
Manias92 Posted July 25, 2018 Author Report Share Posted July 25, 2018 Dzięki, opóźniacz listwy załatwił sprawę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts