echofoxtrot Posted May 15, 2018 Report Share Posted May 15, 2018 Witam. Widziałem jakiś czas temu w komisie ogłoszenie dotyczące combat shirta od emersona, w którym część centralną, zrobioną z bawełny zamieniono z materiałem termoaktywnym, bodajże z ubacsa. Robił ktoś coś podobnego? Jak się do tego zabrać? Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted May 15, 2018 Report Share Posted May 15, 2018 Znaleźć dobrą krawcową. Przygotować bilety NBP. Quote Link to post Share on other sites
gfilipek Posted May 16, 2018 Report Share Posted May 16, 2018 "Szyłem" DPM (leśny) z MultiCama, a dokładniej: Multicam do kupienia - jako wzornik po rozpruciu Koszulka CoolMax brązowa jako dawca części termoaktywnej (zgodnie z oryginałem). Koszula/Bluza DPM jako dawca wstawek DPM. Krawcowa zrobiła mi kopię prawie idealną (UBACsy nie mają szwów na bokach, musiałbym ze 3 koszulki Coolmaxa przeznaczyć). Poza tym świetnie jej wyszło ale... podobno mocno klęła przy tym :) Quote Link to post Share on other sites
echofoxtrot Posted May 16, 2018 Author Report Share Posted May 16, 2018 (edited) "Szyłem" DPM (leśny) z MultiCama, a dokładniej: Multicam do kupienia - jako wzornik po rozpruciu Koszulka CoolMax brązowa jako dawca części termoaktywnej (zgodnie z oryginałem). Koszula/Bluza DPM jako dawca wstawek DPM. Krawcowa zrobiła mi kopię prawie idealną (UBACsy nie mają szwów na bokach, musiałbym ze 3 koszulki Coolmaxa przeznaczyć). Poza tym świetnie jej wyszło ale... podobno mocno klęła przy tym :) Dużo Cię to kosztowało (sama krawcowa)? :D Edited May 16, 2018 by echofoxtrot Quote Link to post Share on other sites
gfilipek Posted May 18, 2018 Report Share Posted May 18, 2018 (edited) Sama krawcowa chciała 80, dostała 100 :icon_smile: Edited May 18, 2018 by gfilipek Quote Link to post Share on other sites
echofoxtrot Posted June 4, 2018 Author Report Share Posted June 4, 2018 Dla wszystkich zainteresowanych. Dopiąłem swego i udało się podmienić bawełnę z combat shirta od emersona z coolmaxem z ubacsa. Oba rozmiary użyte do przeróbki to L, idealnie pokryły się wymiarami części "termoaktywnych"(jedynie coolmax był skracany z długości od góry pleców). Sam w domu wyprułem materiały z obu combatów, a krawcowej dałem jedynie do wszycia. Zawołała za tą usługę 20zł przy czym zrobiła to perfekcyjnie i nie narzekała podczas pracy ;) Różnica w użytkowaniu ogromna, polecam wszystkim! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts